Antena Meniu Search
x

Parlamentul a stabilit ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, a decis, miercuri, Camera Deputaților, legea privind data scrutinului urmând să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.07.2020, 15:02

Parlamentul a stabilit ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie
Parlamentul a stabilit ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Camera Deputaților a fost cameră decizională.
  • Legea privind data scrutinului va fi trimisă președintelui Iohannis spre promulgare.

Decizia a fost luată cu de voturi 253 ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” și 36 de abțineri.

Marți, senatorii au aprobat proiectul legislativ cu mai multe amendamente, printre care cel care permite partidelor politice fără grupuri parlamentare în ambele Camere, precum PMP sau Pro România, să aibă reprezentanți în secțiile de votare.

Alegeri locale într-o singură zi

De asemenea, a fost admis un amendament potrivit căruia partidele vor putea folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie.

"La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, prin derogare de la prevederile art. 25, alin. (1) şi (2 ) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, contribuţiile partidelor politice pentru campania electorală prevăzute la art. 30 din Legea 334/2006 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot proveni şi din sursa de finanţare prevăzută la art. 3 alin (1) din Legea 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; în cazul prevăzut la alin. (1), prin derogare de la prevederile art. 28, alin. (4) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, fiecare partid politic utilizează câte un cont bancar distinct", se arată în proiectul de lege.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Parlamentul a stabilit ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie