Antena Meniu Search
x

Anunțul lui Florin Cîțu despre amendamentul privind nevaccinații și cheltuielile de spitalizare. Modificări la Legea certificatului verde

Legea certificatului verde suferă modificări peste modificări. Potrivit unor surse, la discuţiile pentru formarea noului guvern s-ar fi ajuns la un acord în ceea ce priveşte testarea gratuită. Mai exact, nevaccinaţii ar putea beneficia de teste decontate de stat pe o perioadă de 45 de zile. Mai mult, s-ar renunţa şi la amendamentul care pevedea ca nevaccinaţii să-şi plătească singuri spitalizarea, în cazul în care sunt depistaţi pozitiv cu COVID.

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 16:12

Premierul Florin Cîtu
PNL vrea ca persoanele nevaccinate și depistate pozitiv cu COVID să își plătească singure spitalizarea. Anunțul lui Florin Cîțu - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

"A fost o discuție pe certificatul verde, încercăm să găsim o soluție să deblocăm situația. Putem să rămânem cu acest hibrid, să plătim de la buget pentru o anumită perioadă - eu am spus 45 de zile, să vedem dacă rămâne așa. Este un amendament. Nu a trecut. Nu a fost votat. Nu ştiu dacă o să aibă voturile să treacă", a declarat Florin Cîțu, referitor la amendamentul prin care persoanele nevaccinate și depistate pozitiv ar urma să își plătească singure spitalizarea. Întrebat dacă cei din PSD au cerut retragerea acestui amendament, premierul a replicat: "Nu. Dar sigur nu va avea voturi".

Ce prevedea amendamentul privind persoanele nevaccinate și spitalizarea

Partidul Naţional LIberal a depus un amendament la proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, prin care angajaţii la stat şi la privat vor beneficia de 10 teste gratuite, pe lună, iar în cazul în care persoanele sunt testate pozitiv, acestea să fie obligate să îşi plătească cheltuielile cu spitalizarea. Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor s-a reunit, marţi, pentru a prezenta amendamentele depuse de toate partidele la acest proiect de lege.

Preşedintele comisiei de sănătate, Nelu Tătaru, a afirmat, după şedinţă, că PNL a depus un amendament prin care angajaţii de la stat şi la privat pot fi testaţi gratuit, pe o perioadă de 30 de zile, având la dispoziţie 10 teste antigen. În cazul în care persoana testată este pozitivă, îşi va plăti spitalizarea. 

Nelu Tătaru a spus, întrebat dacă se impune un lockdown, că "România ar trebui să respecte nişte reguli de precauţie, să se vaccineze şi să ne respectăm între noi". Despre introducerea testului de anticorpi, Tătaru a spus că au existat mai multe opinii pe acest subiect, însă nu există dovezi ştiinţifice în acest sens.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Anunțul lui Florin Cîțu despre amendamentul privind nevaccinații și cheltuielile de spitalizare. Modificări la Legea certificatului verde