Antena Meniu Search
x

Video Legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. Testare Covid gratuită la job doar 30 de zile: 10 teste de persoană

Angajații de la privat și de la stat vor beneficia de testare gratuită pentru COVID pentru intrarea la locul de muncă, însă doar pentru 30 de zile, a anunțat președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru. 

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 12:57

Vezi și

Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor s-a reunit, marţi, pentru a prezenta amendamentele depuse de toate partidele la acest proiect de lege. 

„S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite”, a anunțat Nelu Tătaru. Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a subliniat că este vorba despre un număr de 10 teste pentru angajații nevaccinați atât de la stat, dar și de la privat. De asemenea, s-a propus ca în cazul în care o persoană testată este pozitivă, îşi va plăti spitalizarea. 

Despre introducerea testului de anticorpi, fostul ministru al Sănătății a spus că au existat mai multe opinii pe acest subiect, însă nu există dovezi ştiinţifice în acest sens. Întrebat dacă se impune un lockdown, Nelu Tătaru a declarat că ”România ar trebui să respecte nişte reguli de precauţie, să se vaccinezde şi să ne respectăm între noi”.

Dispute pe tema urgentării adoptării proiectului privind certificatul verde COVID

Pe acelaşi subiect

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat, luni, în plen, urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind certificatul verde COVID, care se află pe ordinea de zi a forului legislativ, menţionând că, până acum, doar reprezentanţii AUR erau împotriva acestui act normativ, dar "toată poziţionarea" din Parlament s-a schimbat de când preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis în spaţiul public că trebuie să se mai gândească.

"Fac un apel la colegii de la PNL, la domnul (Nelu) Tătaru să facă mâine comisie (şedinţă a Comisiei de sănătate - n.r.) şi să dea un raport pe proiectul privind certificatul verde. Până acum aveam numai AUR împotriva acestui certificat şi vedem că de 3 - 4 zile, de când domnul Cîţu a ieşit în spaţiul public şi a zis că ne mai gândim, s-a schimbat toată poziţionarea în Parlament vizavi de acest proiect. Fac un apel la responsabilitate. Domnule Tătaru, faceţi comisie şi să dăm mâine raportul", a afirmat Moşteanu, în şedinţa de plen, potrivit Agerpres.

În replică, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a spus că liberalii vor participa la dezbaterile pe acest act normativ şi au un punct de vedere, menţionând că se va vedea la votul final dacă acest proiect are suficient de multe voturi pentru a fi adoptat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. Testare Covid gratuită la job doar 30 de zile: 10 teste de persoană