Antena Meniu Search
x

Cei mai multi dintre parlamentarii nostri habar n-au ce voteaza!

Vin la munca degeaba! Cei mai multi dintre parlamentarii nostri habar n-au ce voteaza. Resping sau adopta o lege doar pentru ca asa le-a dictat liderul de grup si nu pentru ca proiectul e bun

Vezi și

Nici n-au cum sa stie asta, pentru ca de cele mai multe ori, alesii nu citesc legile pe care le voteaza. Nu e de mirare ca nu s-au mirat cand li s-a spus ca au votat legea de protejare a pietrelor de pe caldaram.

Nervosi. Asa sunt senatorii si deputatii nostri cand ii intrebam de proiectele pe care le-au votat la sedinta de plen. Ca sa-i prindem ca nu citesc legile, am inventat si noi una: "Legea privind protejarea pietrelor de pe caldaram". Nici macar titlul stupid nu le-a dat de banuit alesilor. "N-am apucat s-o citesc, sincer. Sunt sincera si va spun n-am apucat s-o citesc", recunoaste Jenica Dumitru, deputat.

Saptamana aceasta, deputatii au avut o singura sedinta de plen, iar pe ordinea de zi au avut doar 13 legi, care se puteau citi, toate, intr-o ora si 30 de minute, asa ca daca ar fi vrut, deputatii ar fi avut timp sa citeasca toate proiectele de lege, dar n-au facut-o. Nici macar n-au fost atenti in sedinta, atunci cand li se explica ce spun proiectele. Au apasat, insa, pe buton, asa cum le-a cerut liderul de grup. "Eu am votat asa cum s-a dictat la grupul parlamentar", a declarat Vladoi Aurel.

Este clar ca senatorii si deputatii nu prea muncesc, de cele mai multe ori, acestia venind la Parlament doar doua zile pe saptamana. Pentru asta, noi le dam de la bugetul de stat peste 65 de milioane de euro in fiecare an. Cu acesti bani s-ar plati aproape 400 de mii de pensii medii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Cei mai multi dintre parlamentarii nostri habar n-au ce voteaza!