Antena Meniu Search
x

Protest de amploare în Bucureşti! Centrul Capitalei a fost blocat de peste 10.000 de oameni. Dacian Cioloş, printre cei care au cerut demisia Guvernului

Vezi și

Românii au cerut demisia guvernanţilor, dar şi dreptul la un trai mai bun. Totodată, consideră că au fost minţiti de aleşi, care le-au înşelat toate aşteptările.

Miile de români care au ieşit, aseară, pe străzile Capitalei şi-au strigat dezaprobarea faţă de deciziile coaliţiei de guvernare. Punctul zero al protestului a fost Piaţa Victoriei, de unde valul de manifestanţi a pornit către Palatul Parlamentului.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de modificările aduse Codului Fiscal şi celui de procedură fiscală, adoptate deja prin Ordonanţă de Guvern, spun că toţi salariaţii din România, peste şase milioane la număr, vor avea de suferit din cauza acestui lucru, de la 1 ianuarie 2018.

Protestatarii au scandat lozinci dure, prin care le-au transmis aleşilor că România are nevoie de schimbare.

Chiar dacă sloganul protestelor #rezist a fost "fără violenţă", au existat şi momente de tensiune. Mai mulţi jandarmi călare i-au bruscat pe protestatari şi au încercat să-i împiedice să înainteze de la Guvern către Piaţa Romană.

Spiritele s-au calmat însă la scurt timp, iar oamenii şi-au continuat drumul către Piaţa Constituţiei. În Piaţa Universităţii s-a ţinut un minut de reculegere în memoria eroilor revoluţiei.

Ajunşi la Ministerul Justiţiei, manifestanţii au cerut demisia ministrului Tudorel Toader. 

În mulţimea de protestatari a fost şi fostul premier Dacian Cioloş.

DACIAN CIOLOŞ, fost premier:

Eu văd defecte în primul rând, pentru că fiecare putere politică vine cu un program de guvernare. Modul în care s-au făcut aceste modificări au creat impredictibilitate, crează neîncredere, se blochează anumite investiţii şi se blochează dezvoltarea economică.

Ţara stă pe un butoi cu pulbere, care poate exploda în orice moment. Vor urma şi alte valuri de proteste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Protest de amploare în Bucureşti! Centrul Capitalei a fost blocat de peste 10.000 de oameni. Dacian Cioloş, printre cei care au cerut demisia Guvernului