Antena Meniu Search
x

Foto Cine este Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei. Absolventă în Drept și Relații Internaționale, cu master la Paris

Georgiana Alexandra Văcaru este noul prefect al Capitalei, după mandatul interimar al Antonelei Ghiță. Decizia a fost luată în ședința de Guvern de joi seara. Absolventă de Drept și Relații Internaționale, la Iași și Cluj-Napoca, și cu un master la Paris, Văcaru a ocupat mai multe poziții în aparatul guvernamental în ultimii ani.

de Larisa Bernaschi

la 07.10.2021, 00:52

Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei
Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei - Observator

"De formație om al legii, valorile mele fundamentale sunt echilibrul și justa măsură. Experiența de la instanțele Uniunii Europene și în organizații internaționale mi-au aprofundat apropierea și înțelegerea mecanismelor democratice, a statului de drept și a relației corecte dintre factorii de decizie și cetățean. O oportunitate specială a fost aceea de a reprezenta Guvernul României în fața instituțiilor și a instanțelor europene, perioadă pe care am abordat-o cu aceeași încredere în valorile democratice și în statul de drept. Afinitatea mea față de aceste valori a venit ca o consecință naturală a dublei formări profesionale ca jurist specializat în dreptul Uniunii Europene și absolventă de studii europene. Sunt aceleași coordonate pe care mi-am fundamentat întreaga activitate ca funcționar public național pe care le voi aplica și în calitatea de șef al Instituției Prefectului", se descrie noul prefect al Capitalei.

Ce studii are Georgiana Alexandra Văcaru

Alexandra Văcaru a făcut studiile de licență la Universitatea A.I. Cuza din Iași, la Facultatea de Drept, și la Universitatea Babeș- Bolyai, Facultatea de Studii Europene, Cluj-Napoca. A absolvit studii de masterat în drept european la Paris. Văcaru este inspector la Consiliul Concurenței și jurist în drept european. Din 23 august 2021 este șef serviciu juridic în cadrul Ministerului Cercetării.

Florela-Antonela Ghiţă fusese desemnată să preia atribuţille prefectului Capitalei, după ce Alin Stoica şi alţi 13 prefecţi USR-PLUS din ţară au fost eliberaţi din funcţie, la începutul lunii septembrie. Alin Stoica afirma, după demitere, că în cele şase luni de mandat a făcut tot ce a crezut că este mai bine pentru cetăţeni, iar dacă a făcut greşeli a încercat să le corecteze rapid. Stoica considera că alianţa PNL-UDMR-USR PLUS este singura care poate guverna România.

"Am încercat în aceste 6 luni să fac ceea ce am crezut că este mai bine pentru cetăţeni, într-o perioada destul de dificilă. A fost şi prima mea experienţă în administraţia publică, o experienţă care m-a făcut să învăţ lucruri noi şi care m-a pus în postura de a face lucruri pentru comunitate. Am făcut şi greşeli, pe care am încercat - şi sper că am reuşit - să le repar în cel mai scurt timp. Funcţionari care merită mai mult şi un mediu de lucru care trebuie schimbat, dar şi oameni politici care înţeleg necesitatea modernizării României. Sunt în continuare convins că singură alianţa care poate moderniza România este USR PLUS - PNL - UDMR şi de aceea sper că vom reveni la guvernare în scurt timp, cu un nou premier", scria, pe Facebook, Alin Stoica, după înlăturarea din funcție.

Documente: CV Europass A. Vacaru (4) (2).pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Cine este Alexandra Văcaru, noul prefect al Capitalei. Absolventă în Drept și Relații Internaționale, cu master la Paris