Antena Meniu Search
x
LIVE

Florela-Antonela Ghiţă a preluat atribuţiile de prefect al Capitalei, după eliberarea din funcţie a lui Alin Stoica

Florela-Antonela Ghiţă a fost desemnată să preia atribuţille prefectului Capitalei, după ce Alin Stoica şi alţi 13 prefecţi USR PLUS din ţară au fost eliberaţi din funcţie.

De Cornel Preda la 09.09.2021, 22:31
Ceremonia depunerii de juramant a noului prefect al capitalei, in Bucuresti, 11 martie 2021
Antonela Ghiţă a preluat atribuţiile fostului prefect Alin Stoica - Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui ordin al Ministerului Afacerilor Interne, Florela-Antonela Ghiţă va exercita aceste atribuţii până la ocuparea funcţiei de prefect.

Cine este Florela-Antonela Ghiţă, prefect interimar al Bucureştiului

Conform CV-ului publicat pe site-ul prefecturii, Florela-Antonela Ghiţă a absolvit cursurile Liceului de chimie Corabia (1980-1984) şi ale Facultăţii de Drept - Universitatea Bucureşti (1987-1992). De asemenea, are un masterat în Politici Publice şi Integrare Europeană, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

A fost avocat şi consilier juridic (1992-2005), iar începând din anul 2005 a lucrat în cadrul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti în calitate de şef oficiu prefectural, şef serviciu, iar mai apoi director executiv. 

Pe acelaşi subiect

Alin Stoica, demis din funcţia de prefect al Capitalei

Premierul Florin Cîţu a demis toţi prefecţii şi subprefecţii USR PLUS, după ce miercuri seară a demis secretarii de stat susţinuţi de aceeaşi formaţiune.  

Fostul prefect al Capitalei Alin Stoica afirmă că, în cele şase luni de mandat, a făcut tot ce a crezut că este mai bine pentru cetăţeni, iar dacă a făcut greşeli a încercat să le corecteze rapid. Stoica consideră că alianţa PNL-UDMR-USR PLUS este singura care poate guverna România. 

”Începând de astăzi nu mai ocup funcţia de Prefect al Capitalei. Am încercat în aceste 6 luni să fac ceea ce am crezut că este mai bine pentru cetăţeni, într-o perioada destul de dificilă. A fost şi prima mea experienţă în administraţia publică, o experienţă care m-a făcut să învăţ lucruri noi şi care m-a pus în postura de a face lucruri pentru comunitate. Am făcut şi greşeli, pe care am încercat - şi sper că am reuşit - să le repar în cel mai scurt timp.

”Funcţionari care merită mai mult şi un mediu de lucru care trebuie schimbat, dar şi oameni politici care înţeleg necesitatea modernizării României. Sunt în continuare convins că singură alianţa care poate moderniza România este USR PLUS - PNL - UDMR şi de aceea sper că vom reveni la guvernare în scurt timp, cu un nou premier””, a scris, joi, pe Facebook, Alin Stoica.  

Au mai fost eliberaţi din funcţie prefecţii din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui. 

Totodată, Guvernul a eliberat din funcţie şi 28 de subprefecţi din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ (2), Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea.

Într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria, Cîţu a menţionat că atribuţiile prefecţilor vor fi preluate de subprefecţi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florela-Antonela Ghiţă a preluat atribuţiile de prefect al Capitalei, după eliberarea din funcţie a lui Alin Stoica