Antena Meniu Search
x

Guvernul înfiinţează un comitet care se va ocupa de efectele schimbărilor climatice şi ale secetei în agricultură

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că, de săptămâna viitoare, va fi înfiinţat un comitet interministerial care se va ocupa de efectele schimbărilor climatice în agricultură şi de efectele pe care le produce seceta pedologică în acest domeniu.

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 11:22

Guvernul înfiinţează un comitet care se va ocupa de efectele schimbărilor climatice şi ale secetei în agricultură
Guvernul înfiinţează un comitet care se va ocupa de efectele schimbărilor climatice şi ale secetei în agricultură - Gov.ro

Un comitet format din mai multe ministere, care se va ocupa de efectele schimbărilor climatice în agricultură, este anunțat de premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a declarat, vineri, că începând de săptămâna viitoare se va înființa un comitet care se va ocupa de efectele pe care le produc schimbările climatice în agricultură.

"Am avut o discuţie cu domnul ministru Daea, miercuri în şedinţa de Guvern, şi, după ce am analizat, am luat decizia ca începând de săptămâna viitoare să înfiinţăm un comitet interministerial care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă efectele şi impactul în agricultură al schimbărilor climatice şi, aşa cum am scos în evidenţă, efectele pe care le produce seceta pedologică", a declarat premierul, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ce ministere vor face parte din comitet

Din acesta vor face parte mai multe ministere, între care cel al Agriculturii, Mediului și al Finanțelor.

„În felul acesta dorim să identificăm măsurile pe care putem să le luăm atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene pentru dezvoltarea sistemelor de irigații, pentru sprijinul fermierilor care sunt afectați de efectele secetei”, a spus Ciucă, adăugând că vor fi căutate și măsuri care să ducă la dezvoltarea capacităților de producție în industria agroalimentară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Guvernul înfiinţează un comitet care se va ocupa de efectele schimbărilor climatice şi ale secetei în agricultură