Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A început războiul pe funcţii în PSD. Care sunt cei 3 lideri în lupta pentru locul doi în partid

Pe listă au rămas 23 de nume grele. Trei lideri sunt în luptă pentru locul doi în partid.

de Redactia Observator

la 09.03.2018 , 20:53

Dezbinare, tensiune şi acuzaţii de jocuri subterane. Sunt cuvintele de ordine înaintea congresului de la PSD. Întreaga conducere, de la numărul doi în jos, va fi schimbată. Pentru a mai destinde atmosfera, şeful de partid, Liviu Dragnea, al cărui scaun rămâne neclintit, şi-a convins colegii să accepte toate candidaturile. Chiar şi dosarele care nu îndeplineau criteriile. Mâine se va da bătălia finală pe funcţii. 

Pe listă au rămas 23 de nume grele. Trei lideri sunt în luptă pentru locul doi în partid. 

După discuţii de trei ore, Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu sunt pretendenţii la funcţia de preşedinte executiv. 

Vezi și

Nicolae Bănicioiu, candidat la funcţia de preşedinte executiv PSD: "Liviu Dragnea am inteles ca sustine toti membrii onesti de partid. Eu sunt un membru onest de partid. Saptamana asta. Saptamana trecuta avea alta parere."

Preşedintele filialei sector 5 şi-a anunţat candidatura împotriva lui Robert Negoiţă. 

Daniel Florea: "Am decis sa-mi depun acesta candidatura, pentru ca sunt dator organizatiei pe care o conduc, care este cea mai buna din Bucuresti! Daca se pune in pericol unitatea partidului sau se spune ca sunt in spate jocuri subterane, ma retrag."

Ceea ce avea să se întâmple. 

Pentru funcţia de secretar general au intrat în cursă Marian Neaşcu şi Codrin Ştefănescu. 

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi, pentru Regiunea Bucureşti  - Ilfov candidează Gabriela Firea şi Robert Negoiţă, iar pentru Regiunea Sud-Vest, Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu.

În Regiunea Muntenia, se luptă Roxana Mânzatu, Adrian Ţuţuianu, Şerban Valeca şi Cătălin Rădulescu.

În Regiunea de Sud - Est candidează Lucreţia Roşca şi Marian Oprişan, în timp ce în Nord - Est sunt Carmen Dan şi Gabriel Vlase.

Pentru partea Nord - Vest sunt susţinuţi Doina Pană şi Gabriel Zetea, în Vest Natalia Intotero şi Mihai Fifor, iar în Regiunea Transilvania - Centru sunt Roxana Mânzatu şi Bogdan Trif.

Chiar dacă toate candidaturile au fost acceptate, nemulţumirile tot nu au dispărut. 

Deocamdată, Liviu Dragnea a găsit o soluţie să se împace cu Nicolae Bădălău, care de mâine nu va mai fi preşedinte executiv. 

Congresul începe mâine, la ora 11, la Sala Palatului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » A început războiul pe funcţii în PSD. Care sunt cei 3 lideri în lupta pentru locul doi în partid