Meniu LIVE
Search
x

Dacian Cioloş anunţă că a demisionat de la conducerea grupului Renew Europe din Parlamentul European

Dacian Cioloş anunţă la RFI că şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, pentru a se concentra pe mandatul de lider al USR, obţinut la Congresul recent al formaţiunii, notează news.ro.

De Redactia Observator la 06.10.2021, 14:22

 "Da, tocmai de asta am fost absent luni de aici, pentru că am fost la Strasbourg, am avut o întâlnire cu preşedinţia grupului, apoi o şedinţă de grup şi mi-am prezentat demisia, le-am explicat colegilor de ce fac lucrul acesta şi dându-mi demisia am şi deschis posibilitatea de a organiza alegeri pentru un nou preşedinte de grup cât mai repede, foarte probabil înainte de sfârşitul acestei luni Renew va avea un nou preşedinte", a declarat Cioloş.

Greu de crezut că un alt român îi va lua locul

Întrebat dacă va candida şi un europarlamentar român, Dacian Cioloş a răspuns: "Nu cred că va candida un europarlamentar român (...). Aici, vedeţi, eu n-am fost susţinut pentru că am fost român, eu am fost susţinut pentru că veneam în spate cu o experienţă care a fost utilă sau colegii au considerat că e utilă grupului şi ca fost comisar european şi ca fost prim-ministru, astea au fost motivele (...). Acolo au fost negocieri, ne-am construit o majoritate cu oameni care vroiau să aibă la conducerea grupului un om care să poată să ţină un echilibru între liberalii din nordul Europei, care susţin liberalismul clasic, partide nou venite, modernizatoare, din sud-vestul Europei şi din centrul şi estul Europei şi eu am fost considerat atunci ca un factor de echilibru între aceste diferite viziuni şi orientări din grup şi se va căuta în continuare o soluţie de acest gen".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş anunţă că a demisionat de la conducerea grupului Renew Europe din Parlamentul European