Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş, nou mesaj despre referendumul pentru familie: 'Vă rog să nu vă lăsaţi păcăliţi'

Fondatorul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş a adresat o scrisoare deschisă românilor, prin care îi roagă să nu se lase păcăliţi de referendumul pentru familie, despre care susţine că e organizat de un politician condamnat pentru că a furat la un alt referendum.

Dacian Cioloş, despre referendumul pentru familie
Fostul premier Dacian Cioloş a transmis o scrisoare deschisă românilor, în care scrie despre referendumul pentru familie - Mediafax Foto via Hepta

Fondatorul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş a adresat o scrisoare deschisă românilor, prin care îi roagă să nu se lase păcăliţi de referendumul pentru familie, despre care susţine că e organizat de un politician condamnat pentru că a furat la un alt referendum.

”Dragi români, Liviu Dragnea şi acoliţii lui au nevoie de un referendum fraudat, care să depăşească numărul de voturi necesar validării. Planul este limpede: crearea în România a unui curent antieuropean care să-i folosească lui Liviu Dragnea când oficialii europeni îi cer să nu distrugă sistemul judiciar din România, statul de drept şi lupta anticorupţie. De fapt, lui Liviu Dragnea şi acoliţilor lui le este frică. Le este frică de închisoare, le este frică de confiscarea averilor dobândite ilegal, le este frică de voi, românii cinstiţi şi drepţi. Din aceste frici ale lor vor să plămădească o frică a tuturor, inventând o obsesie naţională, a furtului de copii şi a distrugerii fiinţei româneşti, descrisă de parcă o epidemie importată din vestul Europei ar pune în pericol existenţa României”, scrie Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş susţine şi că Liviu Dragnea nu este un om cu frica lui Dumnezeu.

”Pentru că dacă ar fi nu s-ar închina la bani, nu ar minţi şi nu ar fura. Toate pasiunile, toate spaimele, toţi monştrii adormiţi pe care îi trezesc cu acest referendum vor fi în beneficiul unor oameni lipsiţi de moralitate şi cinste. Oamenilor care cred în referendum le va oferi o victorie viciată. Una în faţa căreia sa aibă de ales între ceea ce se doreşte a fi o mărturisire de credinţă şi propria moralitate. Fără să ştie şi fără sa vrea, foarte mulţi români vor deveni complici ai lui Liviu Dragnea. Celor care nu cred în referendum le va oferi o umilinţă pe care PSD şi-o doreşte transformată în furie. Din crearea acestei falii în societatea românească , vor ieşi învingători doar Liviu Dragnea şi PSD”, susţine fostul premier.

Pe acelaşi subiect

Cioloş precizează că imaginea răului în societatea românească o ştie toată lumea - ”Răul vine când renunţi la morală şi când accepţi că furtul este permis. Răul este când împarţi România între români adevăraţi şi români neadevăraţi. Răul apare când dai ordin să fie bătuţi cei care te contestă. Răul se întrupează în cei care cred că li se permite să fure de la copii, de la bolnavi, de la cei neajutoraţi. Am văzut multe feţe ale răului în oameni care consideră că ei sunt mai importanţi decât România şi destinul ei. Răul a avut multe nume, înainte şi după 1989. Astăzi, el poartă numele lui Liviu Dragnea”.

”Cred că suntem suficient de înţelepţi ca naţiune, cred că am suferit suficient în ultima sută de ani din cauza unor oameni imorali, ca să deosebim între un om cinstit şi un mincinos. Fiecare dintre noi trebuie să îşi respecte propria credinţă şi credinţa vecinului său şi, mai ales, nu trebuie să facă din credinţă o armă împotriva semenilor. Ceea ce fac ei nu este credinţă, nu este respect pentru aproape, ci este dispreţ şi învrăjbire. De aceea, trebuie să ştim să alegem calea corectă şi să nu ne lăsăm înşelaţi, să nu îngăduim ca valorile şi credinţa noastră să devină arme în mână unor oameni iresponsabili, care au ca singură credinţă propria îmbogăţire”, mai scrie Dacian Cioloş.

Fostul premier arată ”în câteva puncte felul în care va fura Dragnea voturile cu legea în mână”.

Cioloş mai precizează că la referendumul pentru familie sunt aşteptaţi la urme aproape 19 milioane de români, care vor avea la dispoziţie peste 18.600 de secţii de votare. Paza acestora va fi asigurată, însă, de poliţişti care vor lucra singuri în misiune, fiecărui agent urmând să îi revină o secţie de votare.

Chiar Sindicatul Europol atrăgea atenţia că a primit zeci de mesaje din partea poliţiştilor din ţară prin care aceştia îşi exprimau îngrijorarea cu privire la paza secţiilor de votare în cele două zile ale referendumului pentru familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş, nou mesaj despre referendumul pentru familie: 'Vă rog să nu vă lăsaţi păcăliţi'