Antena Meniu Search
x

Dăncilă, despre bugetul contestat la CCR: "Domnul preşedinte face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României"

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis, la începutul şedinţei de Guvern, că, prin contestarea la Curtea Constituţională a bugetului, face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 17:31

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis, la începutul şedinţei de Guvern, că, prin contestarea la Curtea Constituţională a bugetului, face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României.

Viorica Dăncilă a întrebat, înainte de şedinţa de Guvern, dacă nu cumva preşedintele se teme cumva că bugetul de dezvoltare va duce la prea multe investiţii.

„Constat că domnul preşedinte face tot posibilul să împiedice dzvoltarea României, continuând blocajul pe care îl practică de luni bune la adresa Executivului, prin cpntestarea bugetului la CCR. Acest gest fără precedent denotă o lipsă de responsabilitate ce poate afecta credibilitatea României şi implicit indicatorii macroec ai ţării”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a spus că, prin această atitudine, preşedintele arată că nu este interesant nici de creşterea veniturilor populaţiei, nici de creşterea investiţiilor, nici de îmbunătăţirea actului medical, nici de creşterea accesului la educaţie, ci doar de campania electorală.

„Este de neînţeles de ce preşedintele a ales să blocheze prin acest gest creşterea alocaţiilor copiilor, deşi în urmă cu câteva zile clama acest lucru. Mă întreb când spune adevărul. Atunci când face declaraţii politice de campanie sau când anunţă că a blocat bugetul? Sau preşedintele se teme cumva că acest buget de dezvoltare va duce la prea multe investiţii?”, a continuat Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că „motivele invocate de preşedinte pentru blocarea bugetului naţional nu au niciun fel de suport în realitate”, acest lucru fiind dovedit de „cifrele oficiale şi faptele guvernării”.

”Singura preocupare a preşedintelui este cmapania electorală în care a intrat de ceva vreme, iar atitudinea domniei sale nu are nicio legătură cu interesul românilor şi al României”, a mai declarat Dăncilă.

Sesizarea depusă la Curtea Constituţională de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul de stat pe 2019 va fi discutată în 6 martie. Preşedintele Iohannis a reclamat faptul că legea bugetului încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Dăncilă, despre bugetul contestat la CCR: "Domnul preşedinte face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României"