Antena Meniu Search
x

Video Lupta demisiilor în Parlament. Aleşii de la două partide "încearcă" să renunţe la pensiile speciale

A început şarada demisiilor în Parlament, pe final de mandat. În plină campanie electorală, paralamentarii vor să arate oamenilor că renunţă la pensiile speciale.

de Larisa Bernaschi

la 24.11.2020, 17:22

Vezi și
  • Aproximativ 40 de parlamentari şi-au anunţat demisia până în acest moment.

Aşadar, pentru jocul de imagine, mai mulţi politicieni din partea USR şi-au înaintat demisia cu data de 18 decembrie, iar cei din Partidul Social Democrat au anunţat că vor face acelaşi lucru.

Marţi dimineaţă a fost anunţat un val de demisii în Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială, care este cuprinsă între 4.500 de lei şi ajunge chiar şi până la aproape 11.000 de lei pentru parlamentarii cu trei mandate.

Pe de altă parte, este vorba doar de un joc de imagine, înaintea alegerilor parlamentare programate pe 6 decembrie 2020.

CCR amână de jumătate de an o decizie privind pensiile speciale

La Curtea Constituţională este deja un proiect de lege care ar urma să impoziteze toate pensiile speciale cu până la 85%, însă judecătorii CCR amână de 6 luni o decizie pe acest proiect, ultimul termen stabilit fiind pe 8 decembrie, după alegerile parlamentare.

Până atunci, PSD şi USR au anunţat că renunţă la mandat înainte cu o zi de a fi finalizat, pe 18 decembrie.

Aproximativ 30-40 de parlamentari şi-au anunţat demisia până la această oră, însă este de aşteptat să mai vină un val de demisii în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Lupta demisiilor în Parlament. Aleşii de la două partide "încearcă" să renunţe la pensiile speciale