Antena Meniu Search
x

Social-democrați în pericol să fie excluși din partid, după ce moțiunea depusă împotriva Guvernului Orban nu a mai fost votată

Guvernul Orban rămâne în funcţie. Şi pare că social-democraţii nu vor încerca prea curând să dărâme Executivul. Cu atât mai mult cu cât vor urma excluderi din PSD.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 31.08.2020, 23:44

Vezi și
  • Guvernul condus de Ludovic Orban rămâne în funcție, după ce moțiunea depusă de Partidul Social Democrat nu a mai fost votată.

După ziua de azi, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, consideră că nu ar mai trebui să meargă înainte cu moţiunea de cenzură în sesiunea parlamentară ordinară, care începe de mâine.

Mai puţin grăbit să îngroape moţiunea, preşedintele Marcel Ciolacu spune că o decizie va fi luată în Comitetul Executiv al partidului în următoarele două zile. Ba, mai mult, preşedintele PSD îi ameninţă cu excluderea din partid pe cei care au trădat astăzi şi au absentat.

Însă, potrivit surselor Observator, moţiunea de cenzură a fost doar o demonstraţie de forţă a liderului PSD, nicidecum un demers real de a dărâma Guvernul. Este în interesul social-democraţilor ca PNL să continue să se erodeze la guvernare.

În continuare rămâne însă discuţia constituţionalităţii acestei moţiuni de cenzură. Ea a fost depusă în sesiune extraordinară, în timpul vacanţei parlamentare, un demers fără precedent în Parlamentul României. Aşa că, liberalii susţin că este neconstituţională. Chestiunea va fi tranşată de Curtea Constituţională. 

Să nu uităm că liberalii au atacat moţiunea de cenzură săptămâna trecută, la Curtea Constituțională a României, şi o decizie este aşteptată în scurt timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Social-democrați în pericol să fie excluși din partid, după ce moțiunea depusă împotriva Guvernului Orban nu a mai fost votată