Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea invocă nereguli grave şi dezinformare la proiectul pentru Centura Capitalei: "Câţi ani ne mai trebuie?"

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, invocă nereguli grave şi dezinformari în privinţa proiectului de finalizare a Centuri ocolitoare a Capitalei.

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, invocă nereguli grave şi dezinformari în privinţa proiectului de finalizare a Centuri ocolitoare a Capitalei.

Firea precizează că Guvernul, prin CNAIR, nu a finalizat nici jumătate din Centura Bucureșiului şi se întreabă de câţi ani mai este nevoie pentru ca acest proiect să fie finalizat.

"În 27 de ani, Guvernul prin CNAIR nu a finalizat nici jumătate din Centura Bucureșiului. Din 48 sunt finalizați doar 24 de km. Prima dată mi s-a spus că PMB nu poate administra proiectul că am pierde finanțarea din fonduri europene. Am fost persoanl Bruxelles şi am primit în scris ca era o dezinformare. Fondurile europene nu se acordă pentru institutie, ci pentru un obiectiv. Primăria e eligibilă. Al doilea motiv că nu pot fi transferate contractele în derulare. Am venit cu documente și pentru această dezinformare. Puteți să credeți că Guvernul până acest moment nu a făcut nicio cerere pentru obținerea de fonduri europene pentru Centura Bucureștiului? Ultima dezinformare pe care am aflat-o din gura unui membru al Cabinetului. Ni s-a transmis că nu există posibilitatea juridică ca municipiul București să administreze o suprafață care se întinde pe raza unor localități din alt judeţ, Ilfov. Voi trimite o copie la CNAIR care spune negru pe alb că orice OAT poate să dețină și în proprietate și în administrare terenuri din afara", a precizat primarul.

Firea precizează că nu înţelege de ce un proiect care ar rezolva problema aglomeraţiei din Bucureşti nu se poate finaliza cu prioritate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea invocă nereguli grave şi dezinformare la proiectul pentru Centura Capitalei: "Câţi ani ne mai trebuie?"