Antena Meniu Search
x

Școlile ar putea rămâne deschise și după depășirea pragului de 6 la mie. Florin Cîțu: ”Luăm în calcul toate riscurile”

Premierul Florin Cîţu a declarat, marți, la videoconferinţa cu prefecţii la Palatul Victoria, că vrea ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să continue în acelaşi format, chiar și în condițiile în care se depășește pragul de 6 la mie, adăugând însă că prioritatea zero a Guvernului este siguranța copiilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.08.2021, 17:15

Vezi și

Premierul a spus că înainte de deschiderea noului an școlar este necesară o verificare a școlilor, argumentând că toate acele probleme sau pericole care apar la fiecare început de an școlar să fie eliminate. ”Pe de o parte, suntem în pandemie și să ținem cont de acest lucru. Vreau să începem școala cu prezență fizică și să rămână așa. (...) Prioritatea zero este siguranța copiilor”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a subliniat că Guvernul nu are încă o soluție pentru situația în care rata de infecție va depăși pragul de 6 la mie, însă a spus că este de dorit să fie găsite soluții ca școala să continue cu prezență fizică și în acele condiții, acolo unde de poate.

”Încă lucrăm la mai multe scenarii. Repet, și după 6 la mie mă interesează să găsim soluții ca școala să continue pe prezență fizică, acolo unde se poate. Luăm în calcul și toate riscurile. Până acum știm clar până la 6 la mie școala rămâne cu prezență fizică, după 6 la mie în funcție de situație și unde ne aflăm, vom vedea care sunt deciziile atunci. Deocamdată nu avem o soluție. Venim cu ceva concret și după ce vorbim cu specialiștii”, a spus Florin Cîțu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Școlile ar putea rămâne deschise și după depășirea pragului de 6 la mie. Florin Cîțu: ”Luăm în calcul toate riscurile”