Antena Meniu Search
x

Fostul primar al Iaşiului, pedeapsă cu închisoare pentru mită. Gheoghe Nichita a aflat cât ar sta după gratii

Tribunalul Bucureşti îl condamnă pe Gheorghe Nichita la pedeapsa principala de 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mită.

Tribunalul Bucureşti îl condamnă pe Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşiului, la pedeapsa principala de 4 ani de inchisoare cu executare pentru savârsirea infractiunii de luare de mita. Decizia nu este definită.

Lui Gheorghe Nichita i se interzic şi drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia de primar) pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale. 

O decizie în acelaşi dosar vine şi pe numele lui omului de afaceri Tiberiu Urdareanu, care este condamnat la pedeapsa principala de 8 luni inchisoare pentru savârsirea infractiunii de dare de mita. Instanţa transmite că va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale aplicate inculpatului Urdareanu Tiberiu pe un termen de incercare de 2 ani si 8 luni.

Totodată, tribunalul a dispus confiscarea sumei de 71.214 lei de la Gheorghe Nichita, bani primiţi efectiv ca mită de fostul primar, fiind menţinut sechestrul asigurător instituit pe bunurile acestuia.

Decizia nu este definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Fostul primar al Iaşiului, pedeapsă cu închisoare pentru mită. Gheoghe Nichita a aflat cât ar sta după gratii