Antena Meniu Search
x

Germania nu ne vrea in Schengen. Vor sa blocheze granitele, de frica romanilor!

Nemtii ne spun: Adio, Schengen! Vor sa blocheze granitele de frica romanilor. Simpla discutie despre aderare la Consiliul Justitie si Afaceri Interne de joi ar putea atrage refuzul Berlinului.

Vezi și

“Asa cum am stat fara Schengen pana acum, asa putem trai in continuare”. Declaratia ministrului de Externe a ajuns pana la Berlin, iar Germania este gata sa scoata Romania din carti. O spune clar ministrul de Interne German: "Extinderea spatiului Schengen va fi acceptata de cetatenii nostri numai daca vor fi indeplinite conditiile esentiale pentru acest pas, ceea ce acum nu este cazul".

Berlinul pune refuzul aderarii pe seama situatiei imigrantilor. Intr-un singur oras din Germania au ajuns, intr-un singur an, peste 60.000 de rromi de etnie romana si bulgara.

“Pentru un oras ca Duisburg, care are o datorie anuala de 100 de milioane de euro, se mai aduga o cheltuiala de 15 milioane de euro, pentru imigranti”, a declarat Soren Link, primarul orasului Duisburg.

De doua zile, Cotroceniul si Palatul Victoria il acuza si il apara pe ministul roman de externe. La fel s-a intamplat si astazi, cand raspunsul Germaniei a incins din nou spiritele.

“Cred ca declaratiile ministrului german sunt o consecinta a declaratiei iresponsabile facute de ministrul roman de Externe”, e de parere europarlamentarul Elena Basescu.

Ambasadorul Olandei la Bucuresti reactioneaza pe Twitter si sustine Germania. Sfatul lui pentru politicienii romani furiosi: sa isi asume responsabilitatea pentru problemele din justitie si sa actioneze.

Desi amenintata de Germania cu dreptul la veto, Romania nu renunta si cere ca aderarea la spatiul Schengen sa se regaseasca pe agenda Consiliului JAI din 7-8 martie

In cazul in care aderarea Romaniei la spatiul Schengen va fi amanata la consiliul de saptamana viitoare, discutiile vor fi reluate abia in luna octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Germania nu ne vrea in Schengen. Vor sa blocheze granitele, de frica romanilor!