Antena Meniu Search
x

Video Guvernul pregăteşte un nou pachet de măsuri sociale. Ce ajutoare financiare sunt luate în calcul

Pensii mai mari cu 10 procente, ajutoare pentru pensionarii cu venituri  până în 1.700 de lei, dar şi ridicarea plafonului pentru impozitarea pensiilor. Sunt doar câteva dintre măsurile sociale pregătite de Guvern şi care vor fi bătute în cuie în următoarea şedinţă de coaliţie. 

de Redactia Observator

la 26.09.2022, 14:58

Vezi și

Voucherele sociale care, în momentul de față sunt plătite o dată la două luni pentru persoanele care au venituri totale de până la 1500 de lei, vor fi plătite și anul viitor, cel puțin în primele 6 luni ale anului, așa cum s-au purtat discuțiile până în momentul de față în coaliția de guvernare.

Se pregătește o măsură importantă și pentru pensionarii cu venituri mici, de până la 1600 sau cel mult 1700 de lei. Aceștia vor primi anul viitor un ajutor țintit care va fi plătit într-o singură lună, în valoare de câteva sute de lei – sumă care va fi stabilită la următoarea ședință a Coaliției de guvernare. 

În ceea ce privește pensiile, din analizele făcute până în momentul de față, la data de 1 ianuarie, toate pensiile vor crește cu 10% sau chiar 11%. În paralel se mai poartă o discuție importantă cu privire la sistemul de impozitare a pensiilor și asta pentru că cei din PNL vor ca pragul de la care să fie impozitate pensiile să crească de la 2.000 de lei, cât este în momentul de față, până la 3.000 de lei. 

Însă surse din Ministerul de Finanțe au explicat faptul că o astfel de măsură nu este posibilă. O variantă ar fi ca acest prag să crească până la cel mult 2.500 de lei, însă această măsură să fie aplicată cu o supra-impozitare a pensiilor speciale astfel încât să se adune mai mulți bani la bugetul de stat.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Guvernul pregăteşte un nou pachet de măsuri sociale. Ce ajutoare financiare sunt luate în calcul