Antena Meniu Search
x

Video Guvernul vrea un preţ fix de 1,3 lei pe kWh de la 1 ianuarie. Românii care pot beneficia de acest lucru

1,3 lei pe kilowat! Este preţul maxim pe care l-am putea plăti de la 1 ianuarie pentru energia electrică. Asta, dacă liderii coaliţiei, care deja discută de două ore pe acestă temă, se vor pune de acord. Reglementarea preţului la energie este o veste bună în contextul în care cei mai mulţi dintre români au încheiat cu furnizorii contracte la preţuri mult mai mari.

de Larisa Bernaschi

la 09.11.2022, 17:06

Vezi și

Este o şedinţă la Palatul Victoria, dar este una restrânsă, în sensul în care sunt prezenţi la discuţii cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare, secretarul general al Guvernului şi Lucian Bode în funcţia sa de secretar general al PNL. În această după-amiază ar putea fi luată o decizie în privinţa facturilor la energie electrică de la 1 ianuarie.

Se doreşte să fie un preţ maximal de 1,3 lei per kilowat oră, însă rămân acele plafoane stabilite prin Ordonanţă de Urgenţă. Ne referim aici la acel 0,68 de lei per kilowat oră în cazul unui consum de 100 de kilowati pe lună sau acel plafon de 0,80 de lei în cazul unui consum de până la 255 de kilowati pe lună. Aşadar, cea mai mare schimbare va fi pentru cei care nu se încadrează în aceste plafoane şi plătesc poate 3 sau 4 lei per kilowat oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Guvernul vrea un preţ fix de 1,3 lei pe kWh de la 1 ianuarie. Românii care pot beneficia de acest lucru