Antena Meniu Search
x

Întâlnire de gradul zero la Palatul Cotroceni. Iohannis şi Dăncilă nu au ajuns la nicun consens

Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au stat faţă în faţă pentru prima dată de la escaladarea conflictului între Preşedinţie şi Guvern. Cei doi s-au întâlnit pentru a tranşa scandalul momentului: mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vezi și

Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au stat faţă în faţă pentru prima dată de la escaladarea conflictului între Preşedinţie şi Guvern. Cei doi s-au întâlnit pentru a tranşa scandalul momentului: mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Discuţiile nu au ajuns însă la niciun consens.

Cu puţin înainte de ora 11, Viorica Dăncilă a ajuns la Palatul Cotroceni. A fost însoţită de ministrul de Externe Teodor Meleşcanu şi de vicepremierul Ana Birchal. 

Discutiile de la Palatul Cotroceni au durat fix o ora, insa cele doua tabere nu au ajuns la un numitor comun. ceea ce este clar dupa comunicatul presedintelui Klaus Iohannis este ca vor urma si alte runde de negociere. 

La scurt timp, cele două palate au anunţat prin comunicate de presă cum a decurs întrevederea. Guvernul a susţinut că România ar trebui să urmeze modelul SUA şi să mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. De cealaltă parte, Klaus Iohannis a susţinut că trebuie să urmăm calea adoptată de cele mai multe dintre statele Uniunii Europene şi să nu mutăm sediul. 

Consultările au venit pe fondul unui scandal uriaş, la cel mai înalt nivel. 

Viorica Dăncilă s-a arătat revoltată de faptul că ministrul de Externe a fost iniţial convocat la Cotroceni fără acordul ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Întâlnire de gradul zero la Palatul Cotroceni. Iohannis şi Dăncilă nu au ajuns la nicun consens