Antena Meniu Search
x

Criză politică în România! Liviu Dragnea se dezlănţuie contra şefului statului: "În opinia mea, preşedintele vrea suspendare!"

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. Iohannis ar urma să anunțe ce decizie a luat în privința lui Sevil Shhaideh, propusă de PSD și ALDE pentru funcția de premier. 

Update ora 16.46: Liviu Dragnea spune că Sevil Shhaideh a aflat de respingerea sa de la televizor.

Update ora 16.44: Liviu Dragnea: "Nu o pot lungi cu guvernul la nesfârşit. Dar puterea supremă în acest stat e Parlamentul"

Update ora 16.39: Liviu Dragnea spune că l-a sunat sâmbătă pe Klaus Iohannis, dar Preşedintele nu i-a răspuns.

Update ora 16.34: Dragnea despre Iohannis: "În opinia mea, Preşedintele vrea suspendare. Vrea suspendare şi, în opinia mea, greşeşte, pentru că vrea să se reinventeze!"

Pe acelaşi subiect

Update ora 16.30: Liviu Dragnea spune că Preşedintele Klaus Iohannis nu a mai sunat-o pe Sevil Shhaideh, deşi săptămâna trecută a invitat-o la o discuţie.

Update ora 16.25: Liviu Dragnea îl ameninţă pe Klaus Iohannis că suspendarea preşedintelui e o opţiune deschisă!

Iată câteva dintre declaraţiile lui Liviu Dragnea:

"Dacă, în urma acestei analize pe care o vom face rapid, e mai bine pentru ţară să îl suspendăm pe Preşedinte, nu voi ezita să o facem!", a spus Liviu Dragnea.

"Mâine, cel mai târziu poimâine, probabil, mâine seară, va trebui să luăm o decizie", spune Liviu Dragnea. "Nu va fi o decizie uşoară!"

"Domnul Preşedinte Iohannis a semnat numirea lui Sevil Shhaideh în funcţia de ministru al dezvoltării şi putea să o refuze".

"Am urmărit cu stupefacţie declaraţiile preşedintelui Iohannis", spune Liviu Dragnea. "Părerea noastră e că acest om vrea să declanşeze o criză politică în România."

"Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie."

Update ora 16.20: "Am urmărit cu stupefacţie declaraţiile preşedintelui Iohannis", spune Liviu Dragnea.

"Părerea noastră e că acest om vrea să declanşeze o criză politică în România.", a mai spus Dragnea.

Update ora 16.17: Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vin la declaraţii, pentru a da replica Preşedintelui Iohannis. "Cam puţină presă", spune Tăriceanu.

Update ora 16.05: Liviu Dragnea va face declaraţii împreună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Update ora 16.00: Călin Popescu Tăriceanu a sosit la biroul lui Liviu Dragnea, de la Parlament. Liderul PSD, deocamdată, nu este acolo.

Update ora 14.00: Ce face Liviu Dragnea la această oră? Surse politice spun că liderul PSD se consultă cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a da replica Preşedintelui Iohannis. Cei doi nu sunt la Parlament, ci undeva, în Bucureşti.

Dragnea e aşteptat să iasă la ora 16.00, pentru a răspunde Preşedintelui Iohannis, care a respins-o pe Sevil Shhaideh ca Premier.

Update ora 13.20: Liviu Dragnea, liderul PSD, va face declaraţii la ora 16.00, de la Parlament.

Dragnea e aşteptat să reacţioneze la decizia Preşedintelui Iohannis de a respinge propunerea PSD, ca Sevil Shhaideh să fie Premier.

Update: Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru, punctând că viitorul Guvern trebuie ferit de orice fel de vulnerabilităţi, transmite Agerpres. 

"Salutăm decizia, în interes naţional, a preşedintelui României. Este dreptul constituţional al domniei sale să respingă propunerea şi cu certitudine sunt foarte multe argumente. Noi considerăm că viitorul Guvern al României trebuie ferit de orice fel de vulnerabilităţi, mai ales într-un context internaţional extrem de complicat", a scris, pe Facebook, Raluca Turcan.

Update 12:05 - Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urmă cu puțin timp, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de premier. 

"Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD și ALDE mi-au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru poziția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere. Solicit coaliției să facă altă propunere", a anunțat Klaus Iohannis.

------------------------------

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. Iohannis ar urma să anunțe ce decizie a luat în privința lui Sevil Shhaideh, propusă de PSD și ALDE pentru funcția de premier. 

Iohannis a anunțat pe 22 decembrie că va desemna premierul după Crăciun.

"Consultările cu partidele parlamentare s-au încheiat după două zile. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", declara, săptămâna trecută, Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Criză politică în România! Liviu Dragnea se dezlănţuie contra şefului statului: "În opinia mea, preşedintele vrea suspendare!"