Antena Meniu Search
x

Iohannis: "Sunt împotriva traseismului politic, dar se poate întâmpla ca unii să-și schimbe doctrina"

Președintele Iohannis a declarat că se situează împotriva traseismului politic, după ce a fost întrebat de ce zeci de primari au trecut de la PSD la PNL în ultimele zile, însă, se poate întâmpla ca unii să își schimbe doctrina.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.08.2020, 19:23

Vezi și
  • Iohannis este împotriva traseismului politic electoralist
  • Totuși, președintele consideră că cineva își poate schimba doctrina

"M-am exprimat clar, frac, împotriva traseismului politic. Eu sunt împotriva traseismului politic. Însă, eu, președintele, nu sunt în niciun partid. Așa scrie în Constituție și în consecință nu pot eu să intervin într-un partid politic să-i spun să facă sau să nu facă, să încurajeze sau să nu încurajeze trecerea unor politicieni dintr-o parte în alta. Dar, public, am tot dreptul și cred că românii se și așteaptă să-mi spunea opinea și atunci repet. Eu, Klaus Iohannis, președintele României, sunt împotriva traseismului politic, adică sunt împotrivă ca un politician să treacă din motive electoraliste dintr-un partid în altul. Atenție, din motive electoraliste. Se poate întâmpla ca unii să-și schimbe doctrina. Dar, asta mie mi se pare că este o situație rarisimă", a declarat Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Iohannis: "Sunt împotriva traseismului politic, dar se poate întâmpla ca unii să-și schimbe doctrina"