Antena Meniu Search
x

Ionuţ Moşteanu: Florin Cîţu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria, chiar dacă PNL şi Iohannis îl susţin cu tărie

Purtătorul de cuvânt al USR Ionuţ Moşteanu spune că există posibilitatea unor alegeri anticipate dacă nu va fi găsită o soluţie coerentă de guvernare, amintind încă o dată cu USR nu va susţine un nou Guvern Cîţu şi spunând că România nu trebuie să fie dependentă de Florin Cîţu

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 06.10.2021, 15:18

Ionuţ Moşteanu spune că USR e pregătită de negocieri cu PNL, dacă renunţă la Florin Cîţu
Ionuţ Moşteanu spune că USR e pregătită de negocieri cu PNL, dacă renunţă la Florin Cîţu - Hepta

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a adăugat că USR se va aşeza la masa discuţiilor dacă va primi un telefon de la PNL în care să spună că au o altă propunere de premier decât Florin Cîţu.

"Florin Cîţu ne-a dat afară din Guvern doi miniştri şi sunt sigur că nu a făcut-o de capul lui şi a avut o anumită susţinere, din punctul nostru de vedere, pripită. Nu am abandonat guvernarea, am fost daţi afară din acest Guvern de către Florin Cîţu, prin încălcarea repetată a acordului de coaliţie. Opţiunea USR este refacerea coaliţiei, dacă este posibil, dacă celelalte partide din coaliţie vor asta, dacă preşedintele Klaus Iohannis vede asta ca o soluţie. Cred că ar fi o soluţie sănătoasă.

România nu trebuie să rămână dependentă de un singur om, de Florin Cîţu. Văd că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis îl susţin cu tărie. Eu cred că Florin Cîţu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria. Este rezultatul unui dialog, unor discuţii între partenerii de coaliţie. Acum aproape un an de zile a avut o mare şansă să conducă România, să conducă acest guvern de coaliţie şi să facă nişte lucruri. A arătat că nu a putut. A plecat acasă. E nevoie de un nou premier. Noi ne vom aşeza la masă. Avem aceeaşi poziţie. Vom avea întâlniri zilele acestea. Mâine avem un nou Birou Naţional şi o să decidem”, a explicat Moşteanu.

Ce şanse sunt ca USR să mai guverneze cu PNL

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Moşteanu spune că se aştepta ca partidele să fie chemate imediat la consultări pentru a se ieşi din criza politică. "Preşedintele este şi parte din problemă şi parte din soluţie şi trebuie să îşi asume un rol corect de mediator, rol dat de Constituţie pentru a face o majoritate parlamentară. Credem că este nenecesar să mai pierdem timpul încă o săptămână pentru nu ştiu ce crede dânsul că se va întâmpla în această săptămână”, a declarat Ionuţ Moşteanu, miercuri la Parlament.

El nu exclude formarea unui nou guvern alături de PNL, dar atrage atenţia şi că liberalii ar putea face o înţelgere cu PSD.

„Şansele încep cu un telefon din partea PNL pentru a spune – avem un nou premier. În momentul acela începem să ne aşezăm la masă şi să discutăm despre acea propunere de premier, despre priorităţile pe care le vedem în continuare, despre un calendar de reforme, despre un acord de coaliţie detaliat. Asta s-ar putea întâmpla. Dacă asta nu se întâmplă înseamnă că PNL preferă să meargă pe mâna PSD, pentru că în momentul acesta sunt două scenarii mari şi late – ori PNL cu USR, ori PNL cu PSD”, a conchis Moşteanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, în Slovenia, de ce nu a convocat imediat consultările pentru formarea unui nou Guvern şi a dat vina pe partidele care au dat jos Executivul Cîţu. Şeful statului a fost întrebat dacă vede posibilă refacerea coaliţiei de guvernare cu USR, el afirmând că este greu să negociezi cu un partid care a votat să îşi dea jos propriul Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ionuţ Moşteanu: Florin Cîţu nu este alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria, chiar dacă PNL şi Iohannis îl susţin cu tărie