Antena Meniu Search
x

Sondaj INSCOP înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD are 35,4%, PNL are 21,9%, USR are 9,8 %, AUR are 17,1%

Un sondaj Inscop, realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021, la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group, arată PSD la 35,4%, PNL la 21,9%, USR la 9,8 % iar AUR la 17,1%.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 12:42

Sondaj INSCOP înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD are 35,4%, PNL are 21,9%, USR are 9,8 %, AUR are 17,1%
Sondaj INSCOP înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD are 35,4%, PNL are 21,9%, USR are 9,8 %, AUR are 17,1% - INSCOP

Sondajul realizat înainte de căderea Guvernului Cîțu arată o scădere a USR în timp ce AUR și-a dublat electoratul față de acum 9 luni. "Intenția de vot a populației înainte de căderea Guvernului Citu. Nu știm cum arată după trecere moțiunii, dar putem să facem un exercițiu de imaginație. Cea mai relevanță măsurătoare va fi însă după ce se vor mai răcori puțin spiritele și emoțiile. Constatăm însă că AUR și-a dublat scorul față de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic. Datele sondajului de opinie la nivel național au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat la comandă think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project", a scris pe Facebook directorul Inscop, Remus Ștefureac.

Un sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD, în perioada 14 – 21 septembrie 2021, pe 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice), cu o marjă de eroare de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%, arăta următoarele procente: PSD 37%, PNL 20%, AUR 14%, USR PLUS 13%.

Criză politică și sanitară în România

Între timp, negocierile pentru formarea unui nou guvern au fost amânate de preşedinte săptămâna viitoare. Liberalii se pregătesc de un lung interimat al Guvernului, fără atribuții depline. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Sondaj INSCOP înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD are 35,4%, PNL are 21,9%, USR are 9,8 %, AUR are 17,1%