Antena Meniu Search
x

Video "Kryptonita" premierului "Superman" Cîţu, moţiunea de cenzură care a adunat un număr record de voturi în Parlament

Premierul ”Superman” s-a prăbuşit în Parlament. Guvernul Cîţu a fost demis cu un număr record de voturi - 281. PSD a votat cot la cot cu AUR şi USR. Dezbaterea moţiunii în plenul reunit a fost un show gălăgios din care nu au lipsit recuzita, jignirile şi declaraţiile belicoase. Urmează consultări cu partidele în urma cărora preşedintele Klaus Iohannis trebuie să vină cu o nouă propunere de premier.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 23:24

Vezi și

Opt luni a rezistat Florin Cîţu la Palatul Victoria. Chiar dacă a pierdut încrederea Parlamentului, prim-ministrul, de azi interimar, nu şi-a pierdut încrederea în puterile lui. Florin Cîţu, premierul României: ”Guvernarea va fi făcută tot în jurul valorilor liberale şi merge mai departe”.

Ironii în plen la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Ca la toate moţiunile, aleşii s-au duelat în ironii. Social-democraţii au adus o statuie cu Superman căzut în cap pe asfalt, aluzie deloc subtilă la Florin Cîţu. Iar tema a fost păstrată şi în plen.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: ”Florine, Superman, ai căzut în cap! Zboară acasă!”

Pe acelaşi subiect

Diana Şoşoacă, senator neafiliat: ”Păi dacă sunteţi Superman eu sunt Xena Prinţesa războinică. Eu am mai multe şanse să fiu Xena decât dumneavoastră Superman”.

Dan Barna, deputat USR: ”După 30 de ani de mulţi Lex Luthor, Joker şi zmei şi spâni chiar aţi fi putut fi Superman, dar aţi ales să fiţi un banal Florin Cîţu”.

Deputații AUR au făcut live-uri pe Facebook din Parlament

De show-ul online s-au ocupat cei de la AUR. Deputaţii şi senatorii conduşi de George Simion nu l-au slăbit nicio clipă şeful PNL şi pe susţinătorii acestuia.

Simion George: ”Florin Cîţu, cât ai stat la puşcărie? Hai, pregăteşte-te că pleci!”

De cealaltă parte, şi liberalii au încercat să salveze onoarea noului lor lider. Au agăţat o pancartă uriaşă în care au pus semnul egal între USR, AUR şi PSD. Şi ca să fie siguri că s-a înţeles mesajul, sloganul a ajuns, la scară mai mică, pe scaunele aleşilor. Apoi, în frunte cu Florin Cîţu, şi-au vărsat furia pe cei din USR.

Florin Cîţu, premierul României: ”Incompetenţă la Transporturi? USR spune da! Văd că Drulă spune tot da. Am tolerat o echipă de incompetenţi mai mult decât era cazul”.

Pavel Popescu, deputat PNL: ”Se pare că vom muri cu voi la guvernare de gât. Pentru că azi fugiţi! Fugiţi ca şobolanii lui Clotilde”.

Parlamentarii USR și PSD s-au certat în plen

Şi social-democraţii i-au luat în vizor pe foştii colegi de guvernare ai premierului.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD: ”Votul de astăzi la moțiune nu este suficient pentru a poza în virgină. Ați născut împreună cu liberalii, în beția Puterii, un zombie politic numit Cîțu!”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: ”Domnule Barna, la ultima moțiune, erați alături de domnul Cîțu. Și v-au căzut ochelarii. Astăzi sper să nu vă cadă și bilele de vot”.

Dan Barna, deputat USR: ”PSD l-a susţinut pe Cîţu cum n-a susţinut niciun alt premier. E promisiunea de USL 2.0!”

Huiduieli în timpul discursului lui Florin Cîțu

Au urmat huiduieli, aplauze şi o nouă rundă de atacuri verbale la adresa lui Florin Cîţu.

Diana Şoşoacă, senator neafiliat: ”Domnule Cîţu aţi spus că 70 la sută din populatia României care nu e vaccinată e proastă, aflaţi că sunteţi premierul unei ţări de proşti în care dumneavoastră sunteţi cel dintâi”.

Claudiu Târziu, senator AUR: ”Am fost guvernaţi 8 luni de zile de un megaloman iresponsabil”

La finalul dezbaterilor, concluzia a tras-o tot şeful demis al Guvernului.

Florin Cîţu: ”USR se ceartă cu PSD în timpul moţiunii ceea ce arată că nu au un plan de guvernare după”.

Cu sau fără plan, azi s-au impus. De azi, Florin Cîţu e premier interimar. Mingea este acum în curtea preşedintelui Iohannis, care trebuie să vină cu o nouă nominalizare pentru funcţia de şef al Guvernului.

Klaus Iohannis: ”Voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » "Kryptonita" premierului "Superman" Cîţu, moţiunea de cenzură care a adunat un număr record de voturi în Parlament