Antena Meniu Search
x

USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii președintelui Iohannis, anunţă Ionuţ Moşteanu

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu susţine că USR nu s-a aliat cu AUR pentru a cere anchetarea averii lui Iohannis.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 17:33

Ionuţ Moşteanu: USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii președintelui Iohannis
Klaus Iohannis - www.presidency.ro

"Hai să demontăm un fakenews care se răspândește azi. USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii președintelui, ci pentru introducerea unei solicitări regulmentare pe ordinea de zi în Biroul Permanent. E o mare diferență și sper că jurnaliștii care au scris despre subiect înțeleg asta. Ceea ce s-a întâmplat ieri în Biroul Permanent este un abuz similar cu cel de la moțiunea de cenzură făcut de PNL + PSD. Orice grup parlamentar poate să propună o solicitare pe ordinea de zi, solicitările sunt discutate și apoi votate. Nu știm cât de utilă sau oportună este o astfel de dezbatere despre averea președintelui pentru că, în baza unor înțelegeri pe sub masă, PNL și PSD au făcut din nou front comun. USR a solicitat un punct de vedere de la comisia juridică pe subiect, dar pentru PNL și PSD transparența e moft, iar practica democratică facultativă. Cel puțin ieri, in BPR, ele au constituit o majoritate blocând o cerere regulamentară. Așa cum au făcut și cu blocarea moțiunii." este mesajul postat de Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR. 

AUR a cerut, luni, demararea procedurii pentru verificarea averii președintelui Klaus Iohannis. Parlamentarii USR au votat pentru ca solicitarea să fie pe ordinea de zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii președintelui Iohannis, anunţă Ionuţ Moşteanu