Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, despre posibilele restricții pentru nevaccinați: Asta nu rezolvă problema. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că trebuie îmbunătăţită campania de vaccinare şi trebuie lucrat la partea de conştientizare. "Nu îi putem constrânge pe oameni să facă lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înţeleg", a subliniat el. Iohannis a menţionat că, în opinia sa, interdicţiile neexplicate nu vor duce "foarte departe". "Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări", a susţinut Iohannis.

de Redactia Observator

la 04.08.2021, 14:55

Vezi și

Iohannis a fost întrebat, miercuri, la conferinţa de presă susţinută după vizita în Parcul Natural Comana, dacă susţine resctricţiile pentru persoanele nevaccinate.

"Cred că e important să lucrăm pe conştientizare. Nu îi putem constrânge pe oameni să facă lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înţeleg. Trebuie să îmbunătăţim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat. Spun românilor să se vaccineze, este foarte important să prevenim un nou val, să prevenim răspândirea acestui virus", a replicat Iohannis.

El a susţinut că "interdicţii neexeplicate nu ne duc foarte departe".

"Chiar dacă e posibil să se introducă nişte restricţii pentru nevaccinaţi în locuri neesenţiale, la restaurant, la cinema, asta nu rezolvă problema. Problema se rezolvă cu vaccinarea în masă", a afirmat şeful statului. "Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări", a subliniat Iohannis.

Pe acelaşi subiect

El a arătat că vaccinul este disponibil "la liber". "Şi am ajuns aici în faza cu puţine cazuri şi dacă vrem să rămânem aşa trebuie ca mai mulţi români să meargă să se vaccineze", a punctat el.

De asemenea, el a fost întrebat dacă susţine  beneficii pentru vaccinare şi obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii de persoane.

"E o discuţie care va fi din ce în ce mai intensă dacă anumite categorii trebuie obligate să se vaccineze, e inacceptabil ca personal medical să nu fie vaccinat. Dacă de acolo ia virusul, omul a obţinut opusul la ce s-a aşteptat. Mare parte din sistemul de sănătate se face pe banii constribuabililor, mă aştept să fiu tratat, să plec mai sănătos de acolo, nu mai bolnav", a explicat el.

Potrivit lui Iohannis, chestiunea trebuie discutată şi la modul de răspundere a societăţii, răspundere a persoanei.

"Am avut discuţii cu medici, cu personal medical şi am întrebat. În jur de 90% din personalul medical este vaccinat. Cei care nu sunt vaccinaţi nu sunt medici şi asistente, i personal auxiliar. Dacă Guvernul vrea să vină cu o campanie de tip loterie, dacă dă rezultate este bine. Trebuie să vedem la ce costuri. Vaccinul este gratuit, unde putem zice să dăm ceva de încurajare, dar lucrurile trebuie să rămână într-o zonă a rezonabilităţii", a arătat Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, despre posibilele restricții pentru nevaccinați: Asta nu rezolvă problema. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări