Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, despre situaţia din Marea Neagră în contextul războiului din Ucraina: "E o exagerare să spunem că e blocată"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că informaţiile potrivit cărora Marea Neagră ar fi blocată reprezintă o "exagerare" şi că în această situaţie se află doar partea nordică, cea aferentă Ucrainei, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 17:22

Klaus Iohannis, despre situaţia din Marea Neagră în contextul războiului din Ucraina: "E o exagerare să spunem că e blocată"
- Shutterstock

Întrebat cum ar putea fi transportate cerealele din Ucraina prin România, în contextul în care ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că Marea Neagră este blocată din cauza minelor, preşedintele a replicat că şi în momentul de faţă cerealele sunt aduse până în portul Constanţa.

"Această rută este viabilă şi se întâmplă şi la acest moment. Este o rută care este folosită în momentul de faţă. Cerealele sunt aduse până în Portul Constanţa şi de acolo, mai departe, pe calea apei. Iar să spunem că Marea Neagră este blocată mi se pare deocamdată o exagerare. Pericolul minelor în Marea Neagră există şi partea nordică a Mării Negre aferentă Ucrainei este blocată, dar Portul Constanţa nu este blocat şi vom avea grijă să nu fie blocat", a arătat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă. Întrebat dacă îl contrazice pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, din acest punct de vedere, Iohannis a replicat: "Nu îmi permit să contrazic niciun ministru. Eu v-am spus cum este situaţia".

Totodată, în ceea ce priveşte posibilitatea scoaterii de grâu din rezerva de stat, preşedintele a declarat că au existat discuţii în acest sens. "Da, am discutat. Depozite avem, doar că înăuntru este încă puţin", a spus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, despre situaţia din Marea Neagră în contextul războiului din Ucraina: "E o exagerare să spunem că e blocată"