Antena Meniu Search
x

Președintele Klaus Iohannis, un nou atac la Guvern: "Mai aveţi bani de pensii şi salarii?"

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, la ora 18:00, o declaratie de presă la Palatul Cotroceni, pentru a adresa două întrebări Guvernului şi Partidului Social Democrat.

Klaus Iohannis, Președintele României
Klaus Iohannis - FOTO: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, la ora 18:00, o declaratie de presă la Palatul Cotroceni, pentru a adresa două întrebări Guvernului şi Partidului Social Democrat.

Klaus Iohannis a precizat că doreşte să ştie ce "au de gând cu Pilonul 2 de Pensii" guvernanţii şi dacă mai sunt bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul şi PSD trebuie să raspundă public la două întrebări - "Ce aveti de gând cu Pilonul II de pensii" şi "Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfărşitul anului?".

Şeful statului a spus că Executivul trebuie să răspundă clar şi răspicat la aceste întrebări.

Pe acelaşi subiect

El a spus că, în ceea ce priveşte Pilonul II, este o "harababură totală", cei de la PSD contrazicându-se între ei.

"Din păcate, până şi cei de la PSD se contrazic între ei. Ba se suspendă, ba nu se supendă, ba este un proiect asumat, ba nu a fost asumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea: De ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Ce urmăresc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut. Alţii se întreabă dacă aceşti bani vor fi folosiţi în altă parte. Nu ştiu, dar ei trebuie să ne dea un răspuns”, a declarat şeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a atras atenţia că există o sumă foarte mare de bani încă necheltuită, fonduri europene.

"Avem la dispoziţie 23 de miliarde euro pentru a dezvolta România. Din 23 de miliarde euro, noi pana acuma am folosit 2,2 miliarde. Nici macar o zecime si suntem dincolo de jumatatea perioadei bugetate. Ar fi pacat sa nu folosim acesti bani care au fost alocati Romaniei pentru dezvoltare", a precizat preşedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Președintele Klaus Iohannis, un nou atac la Guvern: "Mai aveţi bani de pensii şi salarii?"