Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, despre Pilonul II de pensii: "Îi somez pe guvernanţi să îşi revină, deja totul se duce de râpă"

Klaus Iohannis a declarat despre proiectul privind suspendarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, că această abordare este la limita unei guvernări diletante foarte toxice. Preşedintele i-a somat pe guvernanţi “să îşi revină şi să clarifice odată pentru totdeauna care este intenţia lor”

Klaus Iohannis, despre Pilonul II de pensii: "Îi somez pe guvernanţi să îşi revină, deja totul se duce de râpă"
Klaus Iohannis, despre Pilonul II de pensii: "Îi somez pe guvernanţi să îşi revină, deja totul se duce de râpă" - hepta

Klaus Iohannis a declarat despre proiectul privind suspendarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, că această abordare este la limita unei guvernări diletante foarte toxice.

Preşedintele i-a somat pe guvernanţi “să îşi revină şi să clarifice odată pentru totdeauna care este intenţia lor legată de Pilonul II”.

El a spus că aici nu este vorba despre nişte bani care sunt ai statului sau bani publici, ci sunt bani privaţi, banii oamenilor care contribuie la Pilonul II şi "nu poţi să te joci cu aşa ceva", afirmând că este nevoie de o clarificare fermă.

“Aici nu este vorba de nişte bani care sunt ai statului sau bani publici. Sunt bani privaţi, banii oamenilor care contribuie la Pilonul II şi nu poţi să te joci cu aşa ceva. Pe de altă parte, aici avem de-a face cu o chestiune care trebuie planificată şi clarificată pe termen lung. Nu plăteşte nimeni o contribuţie la pensie ca să primească banii a doua zi şi riscul cel mai mare pe care îl văd aici este ca oamenii să piardă încrederea în capacitatea statului de a proiecta şi gestiona sistemul de pensii. Lumea deja începe să îşi pună întrebări (…) sunt banii românilor care au contribuit la Pilonul II de pensii. Aşa nu se poate, este nevoie de o clarificare fermă, în sensul că PSD nu se atinge de aceşti bani şi atunci lucrurile se pot clădi mai departe”, a spus şeful statului.

Întrebat cum vede ideea PSD potrivit căreia contribuţia la Pilonul II de pensii să devină opţională, Klaus Iohannis a afirmat că, dacă după doar câţiva ani de la înfiinţare începe cineva şi schimbă principiul după care funcţionează acest Pilon II, deja “totul se duce de râpă”.

(sursa)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, despre Pilonul II de pensii: "Îi somez pe guvernanţi să îşi revină, deja totul se duce de râpă"