Antena Meniu Search
x

Legea amnistiei şi graţierii, RESPINSĂ în Comisia juridică a Camerei

Unul dintre cele mai disputate subiecte din campania electorală e azi pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor: legea amnistiei şi graţierii

Vezi și

Unul dintre cele mai disputate subiecte din campania electorală e azi pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor: legea amnistiei şi graţierii

UPDATE 14:00 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei şi graţierii, a declarat Bogdan Ciucă, preşedintele comisiei.

Legea amnistiei şi graţierii ar putea fi respinsă, astăzi, de Camera Deputaţilor. Actuala majoritate este de acord cu cererea făcută de Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale. Proiectul este de aproape un an în sertarele comisiei juridice, ceea ce i-a făcut pe cei din opoziţie să acuze puterea că păstrează legea pentru a-i putea salva pe social democraţii care au probleme cu justiția.

Legea a fost iniţiată în februarie 2013 de către deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi susţineau că e nevoie să fie graţiaţi cei condamnaţi pentru infracţiuni minore pentru că închisorile sunt supraaglomerate.

Şi tot azi, deputaţii ar trebui să decidă şi soarta a trei colegi de-ai lor, Ion Diniţă, Ioan Adam şi Mircea Roşca. Asta după ce DNA a cerut camerei deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a lor. Ioan Adam este acuzat de abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat şi cumpărare de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Pentru Mircea Roşca, procurorii anticorupţie au cerut mandat de arestare pentru trafic de influenţă iar Ion Diniţă este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul lui Aristotel Căncescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Legea amnistiei şi graţierii, RESPINSĂ în Comisia juridică a Camerei