Antena Meniu Search
x

Legile Justiției, dezbătute în timp record la Parlament. Un plic cu praf alb a ajuns la biroul preşedintelui de comisie, Florin Iordache

Legile justiţiei, controversate şi amânate timp de un an, trec acum de Parlament în timp-record.

Vezi și

Legile justiţiei, controversate şi amânate timp de un an, trec acum de Parlament în timp-record. Comisia specială condusă de Florin Iordache a votat pe repede înainte peste 600 de amendamente! Şi a parcurs, în doar o zi, peste 400 de pagini cu prevederi esenţiale pentru soarta Justiţiei din România.

S-a dat alarma în Parlament, când plicul cu praf alb, despre care s-a bănuit că ar fi antrax, o subtanţă extrem de pericluloasă, a ajuns la biroul lui Iordache. 

Nu a fost însă singurul moment fierbinte de la dezbaterile pe legile justiţiei. Spiritele s-au încins chiar de la început, când parlamentarii liberali au decis să plece din sală, acuzând Puterea că vrea să adopte actele normative fără o dezbatere transparentă. 

Acuzaţiile au continuat şi în faţa uşii comisiei speciale. 

CATALIN PREDOIU, fost ministru al Justiţiei:

Ceea ce se întâmplă acum în sala comisiei speciale de dezbatere a legilor justiției este o mişelie, o mişelie politică, o mişelie legislativă şi, dacă îmi permiteţi, o bădărănie parlamentară.

Chiar şi în lipsa liberalilor, comisia a adoptat o serie de amendamente. Ministrul justiţiei va avea control asupra procurorilor, iar magistraţii vor fi obligaţi să depună în fiecare an declaraţii pe propria răspundere că nu sunt agenţi sub acoperire ai serviciilor secrete. 

Pachetul de legi va intra în dezbaterea plenului în procedură de urgenţă, astfel încât până la Crăciun Justiţia să aibă reguli noi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Legile Justiției, dezbătute în timp record la Parlament. Un plic cu praf alb a ajuns la biroul preşedintelui de comisie, Florin Iordache