Antena Meniu Search
x

Liberalii, după întrevederea cu Iohannis. Orban: 'I-am spus preşedintelui opţiunea pentru anticipate'

Ludovic Orban a afirmat, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că i-a transmis preşedintelui opţiunea privind alegerile anticipate.

Ludovic Orban a afirmat, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că i-a transmis preşedintelui opţiunea privind alegerile anticipate.

Liberalii i-au prezentat preşedintelui Klaus Iohannis opţiunea lor pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, a precizat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul consultărilor cu şeful statului, precizând că l-au informat şi că, dacă li se va solicita, îşi asumă răspunderea de a demara negocieri pentru formarea unei majorităţi care să nu includă PSD.

”Am prezentat poziţia PNL - decizia de a nu participa la nicio formulă de guvern care cuprinde PSD, de a vota împotriva oricărei formule de guvern care conţine PSD. Opţiunea pe care am exprimat-o este provocarea de alegeri anticipate. Considerăm că opţiunile populaţiei de azi nu mai au nicio legătură cu cele exprimate în alegerile din 2016”, a precizat Ludovic Orban.

”L-am informat pe preşedinte că PNL, în cazul în care i se va solicita, îşi poate asuma răspunderea de a demara negocieri pentru formarea unei majorităţi care să nu includă PSD”, a mai declarat liderul PNL.

Orban nu a vrut să spună ce le-a răspuns preşedintele Iohannis, precizând că nu este Liviu Dragnea să dezvăluie conţinutul unor discuţii.

”Preşedintele va reflecta, va decide şi va prezenta concluziile. (...) Sunt convins că preşedintele este în faţa unei decizii extrem de dificile”, a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă PNL ar avea cum să formeze o majoritate, Ludovic Orban a replicat: ”Şi în cazul în care nu s-ar putea forma o majoritate, se poate face primul pas spre anticipate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Liberalii, după întrevederea cu Iohannis. Orban: 'I-am spus preşedintelui opţiunea pentru anticipate'