Antena Meniu Search
x

Liderii coaliţiei răspund protestatarilor care au ieşit duminică în Bucureşti şi alte oraşe

Mii de oameni au scandat din nou, aseară, în Piaţa Victoriei. A fost a şasea zi de manifestatii împotriva Guvernului. Proteste au fost şi în marile oraşe din ţară, iar luni, şefii Coaliţiei au răspuns la acuzaţii.

Vezi și

Mii de oameni au scandat din nou, aseară, în Piaţa Victoriei. A fost a şasea zi de manifestatii împotriva Guvernului. Proteste au fost şi în marile oraşe din ţară, iar luni, şefii Coaliţiei au răspuns la acuzaţii. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că nu se pune problema modificării Codurilor Penale prin ordonanţă de urgenţă sau prin asumarea răspunderii Guvernului.

În toată ţara, mii oamenii au ieşit în stradă. Protestul din Piaţa Victoriei din Bucureşti a avut şi un nume - „Cod roşu de OUG". 

Asta după ce Liviu Dragnea spunea săptămâna trecută, după condamnare, că ritmul Parlamentului este prea lent şi că modificarea Codurilor Penale trebuie accelerată. Surse politice vorbeau chiar despre o ordonanţă de urgenţă. 

"Vă spun oficial, vom merge pe calea dezbaterii parlamentare. Nu, nici asumarea răspunderii. Sigur, ramanea acesta varianta alternativa, dar nici asta nu e avuta in vedere", a spus liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Pe acelaşi subiect

Mii de oameni au protestat şi în Piatra-Neamţ, Braşov, Ploieşti, Satu Mare, dar şi în alte oraşe din ţară. La Iaşi, mulţimea i-a cerut lui Liviu Dragnea să renunţe la funcţiile pe care le are.

La sibiu, aproximativ 6.000 de oameni au umplut aseară piaţa din centrul oraşului. La fel şi în Timişoara. 

Pentru eventuale modificări aduse Codurilor Penale prin ordonanţă de urgenţă este nevoie de un punct de vedere din partea ministrul Justiţiei. Tudorel Toader spune că nu i-a fost solicitat până acum. 

"De 4, 5 zile eu nu am fost în București. Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere. Dacă voi fi solicitat, atunci voi răspunde", a declarat Tudorel Toader.

Justiţia este, până miercuri, şi în atenţia experţilor de la Bruxelles. Comisia Europeană are o nouă misiune de evaluare în ţara noastră în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Liderii coaliţiei răspund protestatarilor care au ieşit duminică în Bucureşti şi alte oraşe