Antena Meniu Search
x

Poreclele oamenilor politici. Cum îl numesc social democraţii pe preşedintele Klaus Iohannis

Deşi sunt cei mai puternici oameni din stat, niciunul dintre liderii politici ai momentului nu a scapat de porecle sau etichete.

Vezi și

Deşi sunt cei mai puternici oameni din stat, niciunul dintre liderii politici ai momentului nu a scapat de porecle sau etichete. In cercurile restranse ale discutiilor politice, aleşii se dezbracă de folmulările oficiale şi folosesc poreclele pe care le-au atribuit in timp adversarilor sau colegilor.

Printre social democraţi, Klaus Iohannis este Sasul. Nu este singura poreclă atribuită preşedintelui. În discuţiile private, i se mai spune Ficusul sau R2D2 - precum celebrul roboţel din Războiul Stelelor. Când nu folosesc porecle, adversarii politici îl alintă simplu.

De porecle nu a scăpat nici Liviu Dragnea. Lui Dragnea i se mai spune Pablito - un nume inspirat de mustaţa lui Pablo Escobar, cel mai faimos baron al drogurilor din toată lumea. 

Mihai Tudose a rămas cu porecla locotenentul Worf. Asemănat fiind cu personajul din Star Trek.

În trecut, şi Călin Popescu Tăriceanu s-a ales cu mai multe porecle. Chiar fostul premier Victor Ponta l-a numit "Slăbiceanu, Moliceanu, Răzgândeanu."

Dottore sau Micky Mouse sunt cele două supranume care s-au lipit de Victor Ponta. Însă, poate cea mai cunoscută poreclă în spaţiul public este cea a fostului ministrul al Justiţiei, Florin Iordache, şi anume "Altă întrebare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Poreclele oamenilor politici. Cum îl numesc social democraţii pe preşedintele Klaus Iohannis