Search
x
Meniu

Guvernul Grindeanu a primit votul Parlamentului. Urmează, la ora 19:00, depunerea jurământului

la 04.01.2017, 18:29

Plenul Parlamentului îşi dă votul noului Guvern, condus de Premierul Sorin Grindeanu. Şedinţa are loc după o rundă-maraton de audieri în comisiile parlamentare a miniştrilor nominalizaţi.

Reclamă

Plenul Parlamentului îşi dă votul noului Guvern, condus de Premierul Sorin Grindeanu. Şedinţa are loc după o rundă-maraton de audieri în comisiile parlamentare a miniştrilor nominalizaţi.

Reclamă

Update ora 18:23 - Membri Guvernului Grindeanu au plecat cu un microbuz spre Palatul Cotroceni, pentru a depune jurământul în faţa preşedintelui Klaus Johannis. La ora 21:00 e programată prima şedinţă de guvern.

Update ora 17.47: Guvernul Grindeanu a trecut în Parlament. La ora 19:00, membri Guvernului vor depune jurământul. Din 463 de senatori şi deputaţi au fost prezenţi 433, 429 exprimându-şi dreptul la vot. Un vot a fost anulat, 295 au fost pentru învestire, 133 contra.

Citește și:

17:37 - S-a terminat votarea. Urmează numărarea voturilor şi apoi se va relua şedinţa de plen a Parlamentului.

16:55 - A început votul care va stabili dacă guvernul Grindeanu va fi învestit.

16:27 - Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL: "Componenţa acestui guvern este o palmă dată poporului român. Mulţi oameni au dat crezare promisiunilor din campanie. PSD îşi arată acum adevărata faţă. Feudă personală a unui şef abuziv care încearcă să-şi exercite puterea aşa cum a exercitat-o la Teleorman. Membri guvernului nu valorează două parale şi sunt doar interpuşi cărora le trimiţi în plic ce au de făcut la guvern. E o viziune de tip feudal a domnului Dragnea.

Reclamă

PNL cosideră că România a depăşit demult etapa acestui tip de guvernare. Lista cabinetului arată incapacitatea cronică de a guverna în mod european. Oamenii caută eficienţă în guvernare. Nimeni nu a votat ca deciziile guvernării să fie luate doar după ce se trece pe la partid pentru a lua aprobare de la domnul Dragnea. Acest guvern nu va fi al României, ci al domnului Dragnea. E guvernul personal al domnului Dragnea. PNL nu va vota acest guvern, care nu întruneşte standardele de competenţă, autonomie şi transparenţă dorite de cetăţeni. Niciun scor electoral nu ar da dreptul cuiva să încalce legea.

Amnistia a fost parte a pachetului de negociere dintre ALDE, PSD şi UDMR. Aveţi curajul să recunoaşteţi că aţi negociat legea amnistiei.

Domnule, Grindeanu, până când nu vă emancipaţi de sub tutela domnului Dragnea, nu putem să girăm acest guvern. Vom face săptămânal un raport al guvernării. Guvernarea PSD e întemeiată pe uriaşă fraudă de încredere. Acest guvern, în afară de propagandă, nu are ce să producă mai mult.

Reclamă

Prezenţa domnului Meleşcanu în acest guvern este sfidătoare. Este o palmă dată poporului român de către domnul Tăriceanu."

Pentru orice partid e important să obţină puterea politică. Dar e mai important modul cum foloseşti această putere. De aceea azi nu discutăm despre cum să ne învingem adversarii politici, ci despre cum să le fie bine românilor. Astăzi aveţi în faţa dumneavoastră o echipă serioasă. Aplicarea programului de guvernare să se facă în totalitate. Vreau ca anul 2017 să marcheze începutul unei perioade de responsabilitate fără precedent în politica românească. Miza acţiunilor noastre politice va fi întotdeauna România. Tot ce facem se va reflecta în mod necesar în destinul acestei ţări.

În calitate de preşedinte al PSD şi al Camerei voi face tot ce îmi stă în putinţă să promvez respectul între parlamentari. Oamenii nu ne-au votat ca să ne certăm între noi. Nu asta aşteaptă de la noi. Oamenii ne votează pentru a guverna în beneficiul lor şi pentru a le oferi un trai mai bun în România. Acest guvern nu e un guvern de vedete, un guvern de vorbitori la tv."

15:15 - Declaratii Sorin Grindeanu.

- Va multumesc pentru participarea la aceasta sedinta comuna. As dori ca in deschidere sa le multumesc celor care m-au propus in aceasta functie si mi-au fost alaturi. Salut in mod deosebit echilibrul domnului presedinte Liviu Dragnea, care in ultimele saptamani s-a comportat ca un adevarat om de stat. S-a evitat astfel o criza politica foarte nociva pentru tara noastra. Chiar in aceasta seara, daca vom primi votul dumneavoastra, voi provoca prima sedinta de Guvern.

- Va propun Romania Normala. Va propun ca la finalul mandatului sa avem o tara normala, in care oamenii sa traieasca bine si sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati ca cetatenii europeni. Imi doresc o tara normala, in care lucrurile sa fie asa cum trebuie sa fie, unde anormalul sa fie o exceptie. In opinia mea, primul semn de normalitate e ca politicienii sa respecte ce-au promis in campanie si sa puna in practica promisiunile pentru care au primit votul cetatenilor.

Reclamă

- Imi doresc o Romanie in care cresterea economica sa se regaseasca in bunastarea cetatenilor ei. Bunastarea cetateanului trebuie sa stea la baza oricarei decizii. Intr-o tara normala, Guvernul trebuie sa urmareasca salarii mari, nu salarii mici, cu speranta ca astfel vor veni mai multi investitori. Vrem investitii straine in Romania, insa cele care sa ofere locuri de munca bine platite pentru romani. Ele nu sunt un scop, sunt in mijloc.

- Propunem un cadru fiscal prietenos si predictibil pentru orice investitor. In celasi timp, avem in vedere o crestere a salariului minim la 1450 lei si pana in 2020 la 1750 de lei. Intr-o tara normala, cei care au muncit o viata intreaga au la batrnanete o pensie decente. Prin urmare, daca vrem sa avem o Romanie normala, trebuie sa crestem neaparat punctul de pensie.

Reclamă

-Imi doresc o Romanie normala, in care tinerii sa nu mai plece la munca in strainatate. Imi doresc ca tinerii absolventi sa ramana si sa munceasca aici in Romania. Provin dintr-un judet de granita si am colegi care fie au plecat, fie isi doresc sa plece. Este un fenomen care destrama familii. Acest fenoment trebuie sa aiba prioritate nationala.

- Avem un program ambtitios pentru sustinerea infiintarii a 10.000 de firme pe an, pentru ca tinerii sa-si poata deschide o afacere.

- Sunt convins ca sunteti de acord cu mine, ca intr-o tara normala, cetatenii nu stau la cozi interminabile pentru a plati taxele la stat. Daca vrem ca Romania sa devina o tara normal trebuie sa punem sistemul adminsitrativ in slujba cetateanului. Trebuie sa implementam plata online a taxelor, iar orice taxa care nu poate fi platita online sa fie desfiintata.

Reclamă

- Programele nationale trebuie bugetate astfel incat sa asigure tratamentul adecvat tuturor cetatenilor. Pentru fiecare medicament trebuie sa fie o compensare de 100%.

- Fiecare copil sa aiba acces la educatie. 2.000 de scoli vor fi modernizate. Parintii trebuie sa aiba posibilitatea sa-si inscrie copiii la crese sau gradinite unde sa fie in siguranta. Dascalii sa fie bine platiti si respectati.

- O tara normala inseamna sa poti circula pe drumuri normale. Orice stat normal isi dezvolta infrastructura de transport.

- Romania trebuie sa aiba cat mai multe conexiuni la retelele nationale si internationale de transport. Ne propunem sa realizam cat mai repede o autostrada care sa strabata Romania de la Est la Vest.

- Avem o baza comuna de la care putem incepe un dialog constructiv. Ne trebuie o legislatie noua cu privire la toate proiectele de interes strategic.

Reclamă

- Daca vrem sa avem o ecnomie sanatoase trebuie sa avem o agricultura sanatoasa, care sa asigura o productie consistenta si produsele alimentare sa vina in special din productia interna.

- Consider profund anormal ca o tara ca Romania sa importe 50.000 de tone de tomate si sa exporte numai 3.

- Romania normala inseamna investitie in industria de aparare. Noi, ca membri NATO trebuie sa ne respectam angajamentele si sa facem investitii in industria de Aparare.

- Romania normala inseamna o Justitie dreapta si independenta. Balanta dreptatii trebuie sa fie mereu in echilibru. Cei vinovati sunt pedepsiti iar cei onesti sunt aparati. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa fie ferma.

- Am parcus doar cateva dintre masurile programului nostru de guvernare. Acest program de guvernare nu tinteste la ceva ce nu poate fi atins. Nu e nimic maret, spectaculos. Va propun sa facem Romania o tara normala, sa ne bucuram de un trai decent si civilizat. E datoria noastra sa punem ordine si randuiala in aceasta tara. Iar primul semn de normalitate trebuie sa inceapa de aici, din Parlament. Mesajul meu este unul de deschidere si dialog in beneficiul cetatenilor si al intereslui national al Romaniei.

Reclamă

- Va propun ca incepand chiar de astazi, sa iesim din aceasta logica a conflictului. Putem reprezenta partide diferite, putem gandi diferit, este un semn de sanatate. Trebuie sa avem capacitatea de a trece peste aceste diferente. Sa fim uniti ca popor, ca natiune.

- Va spun ca sunt un om care pretuieste dialogul si nu spun vorbe goale. Asadar, stimati colegi din Opozitie vreau sa-mi incep mandatul cu o invitatie la dialog si colaborare. Acest Guvern nu va fi Guvernul meu, nici al partidului nici al altcuiva. Va fi Guvernul Romaniei.

- Primul proiect la care va invit sa colaboram este Romania normala. Va multumesc.

Aplauze frenetice.

15:05: Liviu Dragnea declară deschisă şedinţa. Din totalul de 463 şi-au înregistrat prezenţa 327. Supune votului ordinea zi, aprobată. Programul de lucru, aprobat. Programul de timpi pentru grupurile parlamentare a fost aprobat cu 326 voturi pentru, 27 impotriva, 70 de abtineri.

Liviu Dragnea: "Vă fac această propunere, de a ieşi din paradigma conflictului politic, în calitate de preşedinte al partidului care a câştigat alegerile. Noi aşa am câştigat alegerile, cu un program de guvernare pentru toţi românii. Nu vă cer să susţineţi necondiţionat programul de guvernare. Ci să judecăm măsurile din perspectiva românilor, nu al războaielor politice.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Reclamă
Reclamă
Citește și
recomandari pe a1.ro
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
Top știri
Primii oameni care au venit să cumpere casele de 250 de euro din Bacău: "M-ar interesa, dar arată groaznic"
1
Eveniment • pe 19.01 la 20:35

Primii oameni care au venit să cumpere casele de 250 de euro din Bacău: "M-ar interesa, dar arată groaznic"

Primii oameni care au venit să cumpere casele de 250 de euro din Bacău: "M-ar interesa, dar arată groaznic"
Sergiu a murit, iar Daniela este în comă după ce s-au izbit de copaci cu colacul tras de mașină, la Negrești Oaș. Medic: "Fata este intubată, așteptăm un miracol"
2
Eveniment • pe 20.01 la 11:00

Sergiu a murit, iar Daniela este în comă după ce s-au izbit de copaci cu colacul tras de mașină, la Negrești Oaș. Medic: "Fata este intubată, așteptăm un miracol"

Sergiu a murit, iar Daniela este în comă după ce s-au izbit de copaci cu colacul tras de mașină, la Negrești Oaș. Medic: "Fata este intubată, așteptăm un miracol"
Mobilizare înspăimântătoare a rușilor. Rachetele Iskander de la graniță ar putea lovi Kievul
3
Extern • pe 19.01 la 17:19

Mobilizare înspăimântătoare a rușilor. Rachetele Iskander de la graniță ar putea lovi Kievul

Mobilizare înspăimântătoare a rușilor. Rachetele Iskander de la graniță ar putea lovi Kievul
Animaţie grafică: Cum s-a petrecut accidentul stupid din Negreşti Oaş, în care un tânăr de 35 de ani şi-a pierdut viaţa, iar prietenele sale au ajuns la spital
4
Eveniment • pe 20.01 la 19:02

Animaţie grafică: Cum s-a petrecut accidentul stupid din Negreşti Oaş, în care un tânăr de 35 de ani şi-a pierdut viaţa, iar prietenele sale au ajuns la spital

Animaţie grafică: Cum s-a petrecut accidentul stupid din Negreşti Oaş, în care un tânăr de 35 de ani şi-a pierdut viaţa, iar prietenele sale au ajuns la spital
MApN caută voluntari care la nevoie pot fi trimişi la război. Ce salarii oferă şi care sunt criteriile de recrutare
5
Social • ieri la 20:01

MApN caută voluntari care la nevoie pot fi trimişi la război. Ce salarii oferă şi care sunt criteriile de recrutare

MApN caută voluntari care la nevoie pot fi trimişi la război. Ce salarii oferă şi care sunt criteriile de recrutare
RECOMANDĂRI
A treia zi de grevă în Capitală. 15 mijloace de transport în comun au ieșit pe traseu. Liniile pe care se circulă
Eveniment • la 09:00
Update

A treia zi de grevă în Capitală. 15 mijloace de transport în comun au ieșit pe traseu. Liniile pe care se circulă

Majoritatea angajaţilor STB au rămas închişi în depouri şi în această dimineaţă şi se pare, aşa cum ne aşteptam, că nu...

A treia zi de grevă în Capitală. 15 mijloace de transport în comun au ieșit pe traseu. Liniile pe care se circulă
Jurma: "Omicron este o variantă mai periculoasă decât Delta pentru copii și tineri"
Sanatate • la 07:33

Jurma: "Omicron este o variantă mai periculoasă decât Delta pentru copii și tineri"

Jurma: "Omicron este o variantă mai periculoasă decât Delta pentru copii și tineri"
OMS recomandă o doză redusă de vaccin Pfizer pentru Covid-19 copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani
Eveniment • la 09:53

OMS recomandă o doză redusă de vaccin Pfizer pentru Covid-19 copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

OMS recomandă o doză redusă de vaccin Pfizer pentru Covid-19 copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani
Moscova amenință Occidentul cu "cele mai grave consecințe" dacă preocupările sale sunt ignorate
Extern • ieri la 22:23

Moscova amenință Occidentul cu "cele mai grave consecințe" dacă preocupările sale sunt ignorate

Moscova amenință Occidentul cu "cele mai grave consecințe" dacă preocupările sale sunt ignorate
PARTENERI
Primele declarații ale polițistului care a ucis-o pe Raisa Nicoleta în accident. El a recunoscut în fața anchetatorilor că a împins-o cu piciorul să vadă dacă este vie
spynews.ro
Primele declarații ale polițistului care a ucis-o pe Raisa Nicoleta în accident. El a recunoscut în fața anchetatorilor că a împins-o cu piciorul să vadă dacă este vie
Bărbat mort pe loc, tras de un Mercedes pe zăpadă în colac și dat cu capul de pom
libertatea.ro
Bărbat mort pe loc, tras de un Mercedes pe zăpadă în colac și dat cu capul de pom
Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017
bzi.ro
Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017
Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului
bzi.ro
Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului
Horoscopul zilei de 23 ianuarie 2022. Vărsătorii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 23 ianuarie 2022. Vărsătorii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Breaking news! Irina Tănase, întâlnire pe ascuns cu procurorii DNA, la prima oră! Imagini în exclusivitate
gandul.ro
Breaking news! Irina Tănase, întâlnire pe ascuns cu procurorii DNA, la prima oră! Imagini în exclusivitate
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
prosport.ro
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Cazul femeii din Mureș care l-a cărat cu tomberonul pe bărbatul ucis. Cum "au întors" judecătorii condamnarea pe viață
Ziare.com
Cazul femeii din Mureș care l-a cărat cu tomberonul pe bărbatul ucis. Cum "au întors" judecătorii condamnarea pe viață
Marian Godina explica gestul piciorul! Adevărul dur despre polițistul care a cauzat accidentul mortal
redactia.ro
Marian Godina explica gestul piciorul! Adevărul dur despre polițistul care a cauzat accidentul mortal
Eiza Gonzalez, actrița care a cucerit Hollywood-ul, își arată trupul în toată splendoarea, într-un costum de baie. Cum arată
tvhappy.ro
Eiza Gonzalez, actrița care a cucerit Hollywood-ul, își arată trupul în toată splendoarea, într-un costum de baie. Cum arată
Abia eliberat din pușcărie, fostul fotbalist din Liga 1 șochează: „Gardienii ne spuneau «colete»” + „Marian Iancu e terminat, abia mai merge”
GSP
Abia eliberat din pușcărie, fostul fotbalist din Liga 1 șochează: „Gardienii ne spuneau «colete»” + „Marian Iancu e terminat, abia mai merge”
Vlad Dobrescu cântă rap cu burta plină! Hip-hop-erul are o afacere cu supă
money.ro
Vlad Dobrescu cântă rap cu burta plină! Hip-hop-erul are o afacere cu supă
Anamaria Prodan, ultimatum pentru Laurenţiu Reghecampf! Ce i-a interzis antrenorului: „Poţi să ai 10 Caciuc şi pe mă-sa şi pe tac-su”
as.ro
Anamaria Prodan, ultimatum pentru Laurenţiu Reghecampf! Ce i-a interzis antrenorului: „Poţi să ai 10 Caciuc şi pe mă-sa şi pe tac-su”
„Făceam numai nenorociri!”. Anamaria Prodan, mai sinceră ca niciodată. Dezvăluiri incendiare ale vedetei: „Nu suport singurătatea!”
as.ro
„Făceam numai nenorociri!”. Anamaria Prodan, mai sinceră ca niciodată. Dezvăluiri incendiare ale vedetei: „Nu suport singurătatea!”
Doctorii au introdus virusuri în corpul unei femei, pentru a o vindeca. Cum i-a salvat metoda neobișnuită piciorul rănit
UseIT
Doctorii au introdus virusuri în corpul unei femei, pentru a o vindeca. Cum i-a salvat metoda neobișnuită piciorul rănit
Superbet
Ai parte de bonusuri-surpriză în jocul cu lumini (p)

Ai parte de bonusuri-surpriză în jocul cu lumini (p)

Ai parte de bonusuri-surpriză în jocul cu lumini (p)
Observator de bine
Mihaela Donosa
Observator de bine • ieri la 17:45
Video

Observator de bine, 21 ianuarie 2022. Elton John şi-a reluat turneul de adio, după doi ani de pauză

Observator de bine, 21 ianuarie 2022, prezentat de Mihaela Donosa.

Observator de bine, 21 ianuarie 2022. Elton John şi-a reluat turneul de adio, după doi ani de pauză
Ioana Scărlătescu
Observator de bine • pe 20.01 la 18:20
Video

Observator de bine, 20 ianuarie 2022. Povestea şoferului care oferă curse gratuite copiillor cu dizabilităţi

Observator de bine, 20 ianuarie 2022. Povestea şoferului care oferă curse gratuite copiillor cu dizabilităţi
Ioana Scărlătescu
Observator de bine • pe 19.01 la 18:27
Video

Observator de bine, 19 ianuarie 2022. Anamaria Vartolomei a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Premiilor Lumiere

Observator de bine, 19 ianuarie 2022. Anamaria Vartolomei a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Premiilor Lumiere

NEWS ALERT

CNN: Război psihologic între Statele Unite şi Rusia

CNN: Război psihologic între Statele Unite şi Rusia