Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş: "Este ultima mea intervenţie în calitate de prim-ministru. Aşteptările şi presiunile au fost foarte mari" (VIDEO)

Premierul Dacian Cioloş a susţinut o conferinţă de presă, în care a făcut un bilanţ al activităţii Guvernului pe care l-a condus. Premierul a invocat un mediu de lucru foarte complicat, cu aşteptări şi presiuni foarte mari.

Dacian Cioloş: "Este ultima mea intervenţie în calitate de ministru. Aşteptările şi presiunile au fost foarte mari"

Premierul Dacian Cioloş a susţinut o conferinţă de presă, în care a făcut un bilanţ al activităţii Guvernului pe care l-a condus. Premierul a invocat un mediu de lucru foarte complicat, cu aşteptări şi presiuni foarte mari.

"Voi face un scurt bilanţ fără să intru în detaliu. Pornim de la punctul de început. Acest Guvern a apărut într-un context social şi politic excepţional, după manifestaţii de stradă. A fost o formulă excepţionala a acestei gurvenări şi în acest context am beneficiat de o susţinere politică volatilă", a spus Cioloş

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul precizează că aşteptările de la acest Guvern au fost foarte mari, iar în timpul guvernării au ieşit la iveală mai multe "lucruri ascunse".

"Aşteptările au fost foarte mari, presiunile foarte mari. Încă de la începutul guvernării au ieşit la iveală mai multe lucruri ascunse timp de peste 20 de ani. Probleme au ieşit la iveală, aşa încât Guvernul nu avea cum să nu abordeze aceste lucruri", a spus Cioloş.

Dacian Cioloş a reamintit crizele prin care a trecut Guvernul său şi realizările pe care le-a avut încercând să soluţioneze problemele apărute.

"Vă amintesc crizele din sănatate, problema biocidelor, a lipsei medicamentelor din farmacii. În educaţie, vă amintiţi discuţiile vizavi de plagiate, doctorate şi incapacitatea sistemului de a clarifica aceste lucruri. În domneniul muncii, problema salarizării, problemele legate de somajul cronic şi probleme de sărăcie, apoi în domeniul mediului. Cu atatea domenii care aveau nevoie de o abordare structurată, nu aveam cum să ne limităm la administrarea problemelor curente", a precizat Dacian Cioloş.

Premierul a precizat că programul de Guvernare a fost influenţat foarte mult de crizele menţionate şi, dacă nu a reuşit să ducă la bun sfârşit anumite reforme, acest lucru s-a întâmplat din cauza "realităţii".

"Am fost împinşi de aceste realităţi. A trebuit să începem anumite reforme, chiar dacă ştiam că nu puteam reuşi. Am declanşat chiar şi un proces de debirocratizare, în acest sens", a precizat premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş: "Este ultima mea intervenţie în calitate de prim-ministru. Aşteptările şi presiunile au fost foarte mari" (VIDEO)