Antena Meniu Search
x
LIVE

Lucian Bode, acuzat de Europol că "instaurează totalitarismul în MAI". Ar fi cerut ca sindicatele să nu fie invitate la activităţile de bilanţ

Sindicatul Europol îl acuză pe ministrul de Interne, Lucian Bode, că ar fi solicitat conducătorilor de unităţi de Poliţie să nu invite sindicatele la activităţile de bilanţ, transmite news.ro. Evaluarea activităţii Poliţiei Capitalei a fost exemplul oferit de sindicalişti: "Ni s-a comunicat faptul că în acest an activitatea de evaluare activităţii DGPMB se realizează doar cu «personalul» propriu. Domnul «doctor» Bode instaurează totalitarismul în MAI". În replică, Poliţia Capitalei a transmis că evaluarea activităţii pe anul 2022 are mai multe etape, iar în funcţie de temele abordate, se stabilesc participanţii. 

De Redactia Observator la 27.01.2023, 15:45
Lucian Bode, acuzat de Europol că "instaurează totalitarismul în MAI". Ar fi cerut ca sindicatele să nu fie invitate la activităţile de bilanţ
Lucian Bode, acuzat de Europol că "instaurează totalitarismul în MAI". Ar fi cerut ca sindicatele să nu fie invitate la activităţile de bilanţ - Hepta/Arhivă

"Situaţie fără precedent în Ministerul Afacerilor Interne, «doctorul» în energie Bode a remis o adresă către structuri, pe care a clasificat-o pentru a nu avea acces la ea, prin care le interzice conducătorilor de unităţi să invite organizaţiile sindicale la activităţile de bilanţ", au reclamat sindicaliştii de la Europol, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ei au arătat că au solicitat conducerii Poliţiei Capitalei să confirme dacă bilanţul activităţii pentru anul 2022 se va realiza în locaţia şi la ora pe care sindicatul le-a primit "pe surse".

Sindicatul Europol cere demisia lui Lucian Bode

"Răspunsul lor însă ne-a confirmat cele mai mari temeri, MAI este confiscat de un om politic care nu mai are niciun fel de demnitate. Ni s-a comunicat faptul că în acest an activitatea de evaluare activităţii DGPMB se realizează doar cu «perdonalul» propriu. Domnul «doctor» Bode instaurează totalitarismul în MAI. De fapt, dacă stăm să ne gândim mai bine, şi pe vremea comunismului, «bilanţurile» nu se făceau cu uşile închise. Pentru această atitudine care încalcă flagrant dialogul social, îi cerem demisia!", au afirmat reprezentanţii Sindicatului Europol.

În replică, Serviciul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a transmis că evaluarea activităţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti în anul 2022 are mai multe etape, iar în funcţie de temele abordate, se stabilesc participanţii.

"Activitatea de astăzi se desfăşoară cu personalul propriu, urmând ca dialogul cu sindicatele să se organizeze într-un alt format. Ne exprimăm deschiderea la dialog social cu toţi partenerii instituţionali, în limitele legale şi către transparenţă, informaţiile de interes public privind activitatea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti urmând a fi comunicate public", a precizat Poliţia Capitalei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Lucian Bode, acuzat de Europol că "instaurează totalitarismul în MAI". Ar fi cerut ca sindicatele să nu fie invitate la activităţile de bilanţ