Antena Meniu Search
x

Video Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților. Fostul șef al PNL rămâne în Biroul Executiv al partidului

Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la sediul partidului. Premierul, actual şef al PNL, va hotări dacă acceptă demisia sau îl păstrează pe Orban în funcție. Şi asta pentru că liberalii nu au majoritate acum în Camera Deputaților și ar pierde postul de președinte dacă plenul ar lua act de demisie.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 12:11

Ludovic Orban
Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților. Fostul șef al PNL rămâne în Biroul Executiv al partidului - Hepta

"Dacă eu îmi depun demisia la secretariatul Camerei, PNL nu are azi majoritate pentru ca un alt liberal să fie președinte. Eu nu vreau să vină Ciolacu președinte al Camerei Deputaților. Luni, la ora 9.00, îmi voi depune demisia din funcția de președinte al Camerei. O voi înainta președintelui PNL, Florin Cîțu, care va dispune de ea când PNL va avea majoritate", spunea, duminică, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunțat sâmbătă, după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL, că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

"Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu", a declarat atunci fostul șef liberal.

Fostul preşedinte al PNL rămâne în Biroul Executiv al PNL, potrivit statutului partidului. 

Pe acelaşi subiect

Ce spune Florin Cîțu despre șefia Camerei Deputaților

Sâmbătă, după câștigarea alegerilor din PNL, Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei.

El a adăugat că trebuie văzut ce majoritate există în Parlament, pentru că va exista un vot cu privire la acest subiect. "Acum rămâne la PNL. Staţi să vedem majoritatea parlamentară pentru că este nevoie de un vot. S-ar putea să fie cineva interimar. Vom vedea cine o să fie", a afirmat Florin Cîţu.

Florin Cîțu, premierul în funcție, a câștigat alegerile interne din PNL cu aproximativ 60.2% din voturi, depășindu-l astfel pe contracandidatul său, Ludovic Orban. Din cele 4776 de voturi valide, Cîțu a obținut 2878, iar Orban 1898.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților. Fostul șef al PNL rămâne în Biroul Executiv al partidului