Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban la instanţa supremă, unde se judecă contestaţia la decizia de achitare a sa: "Aştept să mi se facă dreptate"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la instanţa supremă, unde completul de cinci judecători judecă contestaţia la decizia prin care a fost achitat în dosarul de corupţie, că instanţa a stabilit că este "un om cinstit, care nu a încălcat legea", spunând că acum aşteaptă să i se facă dreptate.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la instanţa supremă, unde completul de cinci judecători judecă contestaţia la decizia prin care a fost achitat în dosarul de corupţie, că instanţa a stabilit că este "un om cinstit, care nu a încălcat legea", spunând că acum aşteaptă să i se facă dreptate.

"După cum ştiţi, instanţa a stabilit că sunt un om cinstit, care nu a încălcat legea, un om căruia i s-a făcut o mare nedreptate, aştept să mi se facă dreptate. Apelul DNA-ului nu aduce absolut nimic nou, nu are niciun fel de argument. Nu eu am fost acela care a solicitat întâlnirea cu domnul Urdăreanu. După desemnarea ca şi candidat, am fost contactat şi invitat la el acasă. Din înregistrări reiese că nu mi-am folosit în niciun fel aşa-zisa influenţă a funcţiei de conducere de partid. Eu nu am luat banii respectivi, nu am acceptat o finanţare şi, de asemnea, nu reiese de nicăieri că ar fi fost vorba de o finanţare ilegală", a spus Ludovic Orban, la intrarea la instanţa supremă.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme judecă, de la ora 9.00, contestaţia la decizia prin care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că, în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti, şi-a folosit funcţia politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să îşi susţină campania electorală din vara anului trecut.

Fostul deputat Ludovic Orban a fost achitat, în 31 ianuarie, de un complet de trei judecători al instanţei supreme. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme, care luni are primul termen pentru judecarea contestaţiei.

Pe acelaşi subiect

Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, în 1 martie 2016, Orban, atunci prim-vicepreşedinte al PNL, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara acelui an, când deputatul fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei.

În 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro în numerar, “nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice”, cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, el rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie. În 18 iunie, Ludovic Orban a fost ales al optulea preşedinte post-decembrist al Partidului Naţional Liberal.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban la instanţa supremă, unde se judecă contestaţia la decizia de achitare a sa: "Aştept să mi se facă dreptate"