Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ludovic Orban speră la o înțelegere cu Florin Cîțu în privința înlocuitorului lui Nazare la Ministerul de Finanțe

Ludovic Orban a declarat că nu au fost discuţii cu privire la persoana care îl va înlocui pe Alexandru Nazare la Ministerul Finanţelor şi nici nu ştie să existe intenţia unei alte revocări în Guvern, nici a unui ministru de la PNL, nici de la celelalte partide. Cu toate acestea, președintele PNL spune că propunerea PNL va fi discutată și cu premierul Florin Cîțu.

de Ana Maria Ghiarasim

la 12.07.2021 , 22:02

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban si premierul Florin Citu participa la Conferinta de alegeri in Organizatia PNL Sector 2 din Bucuresti
Ludovic Orban speră la o înțelegere cu Florin Cîțu în privința înlocuitorului lui Nazare la Ministerul de Finanțe - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

„Deocamdată premierul girează portofoliul de la Finanţe, o perioadă de timp până vom formaliza o propunere. Nu ştiu dacă îşi doreşte să stea 40 de zile la Finanţe”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a coaliţiei de la Palatul Victoria.

Chestionat dacă noul ministru de Finanţe trebuie propus de partid sau de către premier, Orban a răspuns: „Evident trebuie să fie o propunere a PNL care trebuie discutată şi cu premierul”.

Cine va fi înlocuitorul lui Alexandru Nazare la portofoliul Finanţe

Articolul continuă după reclamă

El a adăugat că nu au fost discuţii despre înlocuitorul lui Alexandru Nazare la portofoliul Finanţe.

Pe acelaşi subiect

Despre o altă posibilă remaniere, liderul liberalilor a precizat că nu are cunoştinţă să existe intenţia revocării vreunui alt ministru nici de la PNL, nici de la celelalte formaţiuni politice care fac parte din coaliţie.

Nu am cunoştinţă de vreo altă revocare din partea altui ministru, nici din partea PNL, nici de la celelalte partide. Nu susţin remanierea altor oficiali. Nu a existat niciun motiv pe care eu să-l iau în calcul. Rezultatele activităţii domnului Alexandru Nazare s-au şi văzut concret”, a explicat Orban.

Remanierea lui Alexandru Nazare a încins spiritele în PNL

Ludovic Orban a declarat că a fost deranjat de faptul că premierul Florin Cîţu a invocat că a avut acordul său pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. Liderul liberalilor a precizat că nu a existat nici un acord al său, nici al forurilor statutare ale PNL în acest sens.

Ludovic Orban a mai spus că ar dori să creadă că nu este nicio legătură între remanierea lui Alexandru Nazare, interimatul lui Florin Cîţu la Finanţe şi rectificarea bugetară care trebuie făcută în perioada următoare şi speră ca revocarea să nu fie pe baza faptului că Alexandru Nazare nu apare în fotografia prim-ministrului, candidat la şefia partidului, alături de alţi liberali care îl susţin la Congresul formaţiunii.

Alexandru Nazare, atac la Florin Cîțu după remaniere

Alexandru Nazare a relatat într-o postare pe Facebook discuţiile cu premierul anterioare revocării sale de la Finanţe, afirmând că acesta i-a spus că decizia de remaniere nu are legătură cu rezultatele, ci cu „echipa”. În opinia fostului ministru, prim-ministrul s-ar fi putut referi la faptul că nu s-a alăturat echipei care îl susţine pentru şefia PNL.

De asemenea, Nazare subliniază că Florin Cîţu i-a cerut demisia cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, iar o demisie înaintea unei emisiuni de eurobonduri ar fi afectat condiţiile pe care ţara noastră le-ar fi putut obţine pe pieţele externe, condiţii şi aşa vitrege.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Ludovic Orban speră la o înțelegere cu Florin Cîțu în privința înlocuitorului lui Nazare la Ministerul de Finanțe