Antena Meniu Search
x

Video O poză ar putea fi motivul pentru care Ciţu l-a remaniat pe Nazare: ministrul Finanţelor, "victima" luptelor interne din PNL

Se ascut săbiile în PNL! Primul care pierde este ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Nu i-a făcut pe plac premierului, a refuzat să demisioneze aşa că astăzi, înainte de şedinta de Guvern, a fost anunţat că nu se va mai ocupa de împărţirea banilor în România. Premierul l-a demis şi preia frâiele ministerului, spre nemulţumirea unor colegi de partid.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 08.07.2021, 20:30

Vezi și

După ce a dat şah partenerilor de guvernare şi l-a scos pe Vlad Voiculescu din Guvern fără să anunţe, acum e rândul propriului coleg de partid, Alexandru Nazare, să tragă ponoasele luptei pentru putere din PNL. Florin Cîţu spune că nu a luat decizia de capul lui şi că a existat o discuţie în coaliţie. E contrazis chiar de şeful partidului.

"Nu a avut acordul meu, nici al forurilor statutare ale Partidului Național Liberal. Consider că această propunere de revocare formulată de premier nu are la bază motive obiective", a declarat Ludovic Orban. "Remanierile guvernamentale în cadrul acestei coaliţii trebuie discutate cu partidul căruia i-a revenit portofoliul respectiv", spune şi Ionuţ Moşteanu, deputat USR PLUS.

Obişnuit deja cu demiterile fulgerătoare, Florin Cîţu l-a anunţat pe Alexandru Nazare înaintea şedinţei de guvern că nu mai are minister. Miza? Banii. Potrivit surselor Observator, Nazare nu a vrut să dea fonduri unor primării conduse de apropiaţi ai premierului. Liberali al căror vot va conta mult la alegerile pentru şefia partidului din toamnă. Ca interimar la Ministerul Finanţelor, premierul poate împărţi banii după cum crede de cuviinţă. În public, discursul e altul.

Sursele Observator spun că Alexandru Nazare a sărit gardul în tabăra pro-Orban, deşi în trecut era un apropiat al lui Florin Cîţu. Iar absenţa lui de la lansarea candidaturii lui Florin Cîţu la şefia partidului n-a trecut neobservată. "Nu este vorba de rezultate, e vorba de echipă. E vorba de decizia pe care am luat-o să nu mă alătur echipei în imaginea respectivă de la momentul lansării candidaturii", declara Alexandru Nazare pentru Antena3.

"Vreau să cred, deși îmi este foarte greu, că nu există nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză și cu faptul că a fost demis", a declarat Ludovic Orban. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat deja decretul de revocare. Nu a fost înduplecat de telefonul lui Alexandru Nazare. "Am motivat motivele pentru care nu pot să îmi asum o demisie", a mai precizat Nazare.

Premierul are 45 de zile la dispoziţie să găsească un înlocuitor. Printre numele vehiculate sunt cele ale lui Dan Vîlceanu, deputat de Gorj şi apropiat al lui Cîţu, Adrian Oros, Ciprian Teleman sau Stelian Ion de la USR PLUS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri politice » O poză ar putea fi motivul pentru care Ciţu l-a remaniat pe Nazare: ministrul Finanţelor, "victima" luptelor interne din PNL