Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu l-a sunat pe ministrul Apărării la 2 noaptea, după alertele din Tulcea și Galați: "Nu se confirmă încă lucrurile"

Premierul Marcel Ciolacu susține că a avut discuții cu ministrul Apărării după alertele emise în noaptea de vineri spre sâmbătă în județele Tulcea și Galați și că „lucrurile nu se confiormă încă”, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 15:53

Marcel Ciolacu l-a sunat pe ministrul Apărării la 2 noaptea, după alertele din Tulcea și Galați: "Nu se confirmă încă lucrurile"
- gov.ro

Întrebat sâmbătă, în județul Timiș, care este situația la Galați, după alertele emise în noaptea de vineri spre sâmbătă, premierul a spus: „Am avut o discuție la 2 dimineața, și la 6 dimineața, și la ora 8.00, cu ministrul Apărării, nu se confirmă încă lucrurile, dar e un sistem normal care funcționează. Au fost inundații, a existat un sistem de alertă a populației. Sunt ferm convins că în continuare, ca și astăzi, Ministerul Apărării va informa transparent presa”. Marcel Ciolacu susține că „Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă în acest moment. Și eu cred că Rusia nu-și permite să intre în conflict cu România. Acest lucru se datorează în primul și în primul rând faptului că suntem membri NATO și ai UE”.

Alarma a fost dată în noaptea de vineri spre sâmbătă

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Populația din Tulcea și Galați a fost prealertată. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, în noaptea de vineri spre sâmbătă, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

„În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați”, informează MApN. „Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile (sâmbătă - n.r.)”, anunțase MApN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu l-a sunat pe ministrul Apărării la 2 noaptea, după alertele din Tulcea și Galați: "Nu se confirmă încă lucrurile"