Antena Meniu Search
x

Autorităţile au încheiat căutările presupusei drone din Galaţi, fără niciun rezultat. Localnicii s-au speriat după mesajul RO-Alert: Mi-e frică. Am o vârstă, am copii

A fost alertă la graniţă! Oamenii din Galaţi, Tulcea şi Brăila au făcut noapte albă după ce au primit un mesaj Ro-Alert care anunţa posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. La scurt timp, localnicii ar fi auzit aparate de zbor, dar şi o bubuitură. Ministerul Apărării vorbeşte despre o încălcare a spaţiului aerian românesc şi a trimis un elicopter. 

de Adrian Obreja

la 30.09.2023, 13:41

Vezi și

În jurul prânzului, forţele care au participat la căutarea dronei s-au retras din teren. Totul a început seara trecută, în jurul orei 23:00, când sistemul de supraveghere radar al României a detectat mai multe grupuri de drone care se îndreptau spre Ucraina, pe lângă graniţa cu ţara noastră. 

La un moment dat a fost identificată şi această încălcare a spaţiului naţional aerian. Au detectat un aparat de zbor care emitea semnal pe un traseu către Galaţi. Imediat a fost dată alerta. Toate autorităţile competente din oraş au fost trimise în oraş, în zona de unde provenea semnalul. 

150 de poliţişti, jadarmi, pompieri, poliţişti din frontieră au căutat şi în această dimineaţă UAV-ul, însă nu au fost găsite, până acum, resturi de dronă.

A fost o noapte albă pentru gălăţeni, după mesajul RO-Alert. N-au putut închide un ochi toată noaptea de spaimă.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Mi-e frică. Am şi eu o vârstă, am copii, nu te simţi în siguranţă.

Reporter: Aţi primit RO-Alert, nu?

Localnic: Da. Soţia a făcut AVC şi când a văzut mesaj s-a speriat.

Angajatul unei stații de epurare: S-a auzit un zgomot de turboreactor, dar puternic. Am crezut că e un avion care zboară la joasă înălţime.

Anunţul MApN

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat că, vreme de câteva ore, autorităţile au fost în alertă.

Constantin Spânu, purtător de cuvânt MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național.

Sorin Claudiu Gavril, prefect Galaţi: S-a primit o informaţie că ar fi căzut ceva, dar nu ştim exact ce şi cum. S-a măturat toată zona. Zona rămâne izolată. Cineva din Galaţi a sunat la 112. 

Autorităţile au ajuns să emită mesaje Ro-alert după ce ruşii au început să atace porturile ucrainene de la Dunăre, ca să blocheze principala rută pentru exporturile agricole ale Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Autorităţile au încheiat căutările presupusei drone din Galaţi, fără niciun rezultat. Localnicii s-au speriat după mesajul RO-Alert: Mi-e frică. Am o vârstă, am copii