Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marcel Ciolacu vrea o companie energetică națională: ”În 3-5 ani România să devină independentă energetic”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este momentul ca România să devină independentă energetic prin crearea unei companii naţionale care "să producă şi verde şi nuclear şi pe cărbuni şi gaze". Ciolacu este de părere că acest lucru s-ar putea întâmpla în 3-5 ani.

de Redactia Observator

la 06.12.2021 , 10:09

Marcel Ciolacu vrea o companie energetică națională: În 3-5 ani România să devină independentă energetic
Marcel Ciolacu - Observator

Întrebat ce rezerve sunt pentru ca românii să treacă iarna, având în vedere criza de pe piaţa de energie, Marcel Ciolacu a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei sunt invitaţi şi miniştrii Energiei şi Finanţelor şi că va avea loc o discuţie şi pe această temă. "Sunt doi invitaţi mâine, la coaliţie, este ministrul Energiei şi ministrul Finanţelor, să discutăm aceste lucruri şi să învăţăm din aceste crize. E o criză mondială, e adevărat, gestionată mai prost până acum, în România”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3, potrivit news.ro.

El a vorbit şi despre crearea unei companii naţionale care să permită ţării să devină independentă din punct de vedere energetic. "Cred că e momentul, cu o asemenea forţă politică, să creăm o companie serioasă care să producă şi verde şi nuclear şi pe cărbuni şi gaze, o companie naţională astfel încât în 3-5 ani România să devină independentă energetic. Am vorbit cu specialiştii şi este abordarea corectă, dacă vrei să influenţezi. Ne-a arătat această criză", a mai declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Ar trebui ca Florin Cîțu să înțeleagă că nu e creată o majoritate împreună cu USR. E creată împreună cu PSD

Articolul continuă după reclamă

''Avem (n.r. - cu premierul) o relaţie instituţională foarte bună, ne punctăm pe lucrurile esenţiale, eu nu mă bag în actul de guvernare. (...) Eu nu sunt preşedintele PSD care mă duc la Guvern să fac numiri sau să încurc lucrurile. Comunic cu miniştrii PSD, am vorbit cu domnul Stănescu, stăm de două zile la sediu, am vorbit cu fiecare ministru, pentru că trebuie să ne pregătim şedinţa de coaliţie, să ştim cu ce mergem şi abordăm problemele în coaliţie'', a spus Ciolacu, duminică, la Antena 3.

În ceea ce priveşte criticile pe care i le-a adus preşedintele PNL, liderul social-democraţilor a arătat că Florin Cîţu ar trebui să înţeleagă că nu a creat o majoritate cu USR. ''Nu cred că mai aşteaptă românii de la noi să ne criticăm, să ne potenţăm la televizor. Eu am evitat total. Cred că aşteptările românilor de la noi sunt cu totul altele în acest moment şi ar trebui şi Florin Cîţu, preşedintele Senatului, să înţeleagă că nu a creat o majoritate împreună cu USR. A creat-o împreună cu PSD în acest moment şi avem cu totul alte abordări'', a menţionat Marcel Ciolacu.

Întrebat când a discutat ultima dată cu preşedintele Klaus Iohannis, Ciolacu a precizat că întâlnirea a avut loc pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. ''Ultima discuţie cu Klaus Iohannis a fost pe 1 Decembrie. (...) Am vorbit cum sunt problemele la Cameră, la Senat, că eram împreună cu domnul Cîţu. (...) Ne vedem de drumul nostru'', a afirmat preşedintele PSD.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Marcel Ciolacu vrea o companie energetică națională: ”În 3-5 ani România să devină independentă energetic”