Antena Meniu Search
x

Ministrul Energiei anunţă că dependenţa României de gazul rusesc a crescut, pentru că legea offshore nu a fost adoptată

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că dependenţa României de importurile de gaz din Rusia a crescut în ultimii ani din cauza neadoptării unei legi offshore. 

de Redactia Observator

la 11.06.2022, 16:18

Dependenţa României de gazul rusesc a crescut în ultimii ani
Dependenţa României de gazul rusesc a crescut în ultimii ani - Shutterstock

Ministrul afirmă de asemenea că această creştere vine şi pe fondul existenţei unor acte normative care descurajau exploatările de gaze naturale în România, potrivit news.ro

România, dependentă de gazul rusesc

"Am fost acuzat că Romgaz şi-a scăzut producţia, iar Romgaz a crescut producţia, este singura companie producătoare din România, acolo unde statul poate să aibă un cuvânt de spus, care a crescut producţia de gaze naturale din 2020, 2021, inclusiv anul acesta este o creştere de producţie. Dacă compari importul aferent anului 2021 cu aferent anului 2020, într-un an în care, dacă ne aducem aminte, consumul a fost foarte, foarte, foarte scăzut, evident că e mai mare. Deci el era probabil 25-26% şi probabil a crescut spre 30% în anul 2021 pentru că a crescut consumul. Eu tot am explicat; dacă ai un frigider şi tot iei din el, cum sunt rezervele de gaze, şi nu descoperi altele, normal că creşte dependenţa de importuri. România a crescut dependenţa de gazul rusesc pentru că legea offshore nu a fost adoptată, a fost o lege offshore adoptată în anul 2018 care practic a blocat exploatările din Marea Neagră”, a declarat Virgil Popescu sâmbătă, la Digi 24.

Potrivit ministrului Energiei, pe lângă legea offshore au existat şi alte acte normative care descurajau exploatările, el reclamând în acest context, ceea ce a numit "o legislaţie făcută complet împotriva interesului naţional de a exploata gazele naturale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ministrul Energiei anunţă că dependenţa României de gazul rusesc a crescut, pentru că legea offshore nu a fost adoptată