Antena Meniu Search
x

Video Negocieri pe ultima sută de metri pentru rotativa guvernamentală. Ce nume de miniştri ies din calcul

Săptămână de foc la PSD și PNL. Sunt ultimele negocieri pentru schimbarea de putere de la guvern. Cabinetul Ciolacu trebuie să îşi intre în pâine la sfârşitul lunii, dar cum va arăta, este marea întrebare. Luni seara au avut loc discuţii importante. Premierul Ciucă i-a convocat la şedinţă pe liderii de filiale din ţară.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 15.05.2023, 20:58

Vezi și

Şedinţa are loc la Vila Lac, unde au participat şi şefii filialelor PNL. Sunt foarte multe semne de întrebare, Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, nu se va mai regăsi în viitorul guvern, semne de întrebare fiind şi în ceea ce priveşte pe Lucian Bode. Florin Spătaru, Ministrul Economiei ar putea fi înlocuit la şefia ministerului de către Mihai Tudose, fost premier, care şi-ar dori să fie vice premier în viitorul guvern.

A avut şi întâlniri cu Marcel Ciolacu în ultima perioadă, cu toate acestea surse politice spun că Mihai Tudose nu şi-ar dori să facă parte din viitorul executiv. Un alt nume vehiculat este Radu Oprea pentru şefia Ministerului Economiei.

Surse politice spun că în viitorul executiv ar putea fi mai puţine ministere, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului ar putea fi împărţit, o parte să treacă la Ministerul Economiei şi o altă parte la Ministerul de Externe, iar Ministerul Sportului ar putea fi comasat cu Ministerul Familiei. 

Programele propuse de partide

PNL îşi propune ca pensiile mai mici de 3000 de lei să nu fie impozitate şi ar vrea ca infrastructura de transport să primească 2% din PIB, până la finalul anului 2030. Pe de altă parte PSD şi-ar dori scăderea preţurilor la alimente de bază dar şi o schemă de sprijin pentru sectorul construcţiilor astfel încât materialele de construcţie să fir produse la noi în ţară la preţuri mult mai mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Negocieri pe ultima sută de metri pentru rotativa guvernamentală. Ce nume de miniştri ies din calcul