Antena Meniu Search
x

Video Florin Roman a demisionat după ce în 20 de zile de mandat au apărut controverse pe bandă despre el. Ministrul le-a numit ”neglijențe în CV”

Ministrul Cercetării şi Digitalizării a demisionat! 20 de zile a rezistat Florin Roman în fotoliul de ministru. Liberalul este acuzat că ar fi inventat o carte care este de negăsit. În plus, a pretins în CV-ul său că ar fi urmat cursurile Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, ceea ce nu s-a întâmplat.

de Larisa Bernaschi

la 15.12.2021, 21:06

Vezi și

Semnalul că zilele la Ministerul Digitalizării şi Cercetării îi sunt numărate au apărut încă de aseară. Nicolae Ciucă, spun sursele Observator, ar fi avut o discuţie cu Florin Roman în care i-ar fi spus că îl paşte demiterea dacă nu clarifică scandalul de plagiat în care este implicat. Şi Opoziţia i-a cerut azi în cor, demisia.

Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte USR: ”Florin Roman a minţit, Florin Roman a plagiat, plagiatul este furt, Florin trebuie dat afară din Guvern”.

O oră mai târziu, într-un mesaj pe Facebook, Florin Roman şi-a anunţat demisia. L-a acuzat pe liderul USR Dacian Cioloş că a orchestrat scandalul şi susţine că se face vinovat de "neglijenţe în CV".

Minciunile în CV l-au lăsat fără funcție în Guvern pe Florin Roman

Pe acelaşi subiect

Ultimul episod din scandalul care l-a costat funcţia a ieşit la iveală azi. Jurnaliştii de la Libertatea au relatat că Florin Roman nu a urmat cursurile Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca aşa cum susţine în CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor. 

Deputatul PNL are diplomă de licenţă de la UBB, dar a abolvit cursurile Colegiului Universitar Economic și de Muzeologie din Alba-Iulia, ceea ce ar fi trebuit să scrie în CV.

Daniel David, rectorul UBB: ”Așa cum era procedura atunci, pentru că nu erau, probabail, în perioada respectivă, acreditată, trebuia să dea examenul de absolvire la o universitate care putea să acrediteze acele studii printr-un examen”.

Florin Roman și cartea care nu există nicăieri

Omisiunea este doar picătura care a umplut paharul. Căci tot jurnaliştii de la Libertatea au descoperit în primele zile de mandat ale ministrului că Florin Roman are o carte trecută în CV care nu există nicăieri, nici la editură, nici la Biblioteca Naţională. 

Inclusiv fostul ministru a căutat la el acasă volumul Teoria Sistemelor Informaţionale, dar fără succes.

Şi scandalul a continuat. Culmea, Florin Roman a trimis redacţiei Libertatea 10 pagini din lucrarea lui de disertaţie. Jurnaliştii au descoperit că ar fi plagiate cuvânt cu cuvânt dintr-un suport de curs. În replică, deputatul PNL susţine că el a enumerat mai multe definiţii pe care le-a citat corespunzător.

În final, au fost prea multe scandaluri pentru un mandat de nici trei săptămâni.

Florin Roman e la al doilea mandat de deputat

Klaus Iohannis, preşedintele României: ”Această demisie va fi acceptată și voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu”.

Aşa se face că după mandatul de ministru fulgerător de 20 de zile, Florin Roman e, din nou, parlamentar cu normă întreagă. Deputatul liberal e la al doilea mandat. Şi în Parlament s-a remarcat după ce a făcut greva foamei două ore, între prânz şi cină.

Se întâmpla în 2017, când supărat că Guvernul nu a alocat bani pentru un monument în Alba Iulia, a venit cu pijamalele în Legislativ, hotârât să doarmă şi să se înfometeze în faţa biroului lui Liviu Dragnea. N-a mai fost nevoie. Banii au fost daţi şi deputatul a plecat acasă. Cu stomacul plin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Florin Roman a demisionat după ce în 20 de zile de mandat au apărut controverse pe bandă despre el. Ministrul le-a numit ”neglijențe în CV”