Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă: ''Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională''

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că agresiunile şi crimele comise în Ucraina de către armata rusă trebuie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională. ''Copiii, femeile, civilii abuzaţi şi ucişi cu sânge rece aşteaptă să li se facă dreptate'', a mai spus şeful Executivului.

de Redactia Observator

la 03.04.2022, 22:43

Nicolae Ciucă, premierul României
Nicolae Ciucă, premierul României - Hepta

''Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională. Copiii, femeile, civilii abuzaţi şi ucişi cu sânge rece aşteaptă să li se facă dreptate'', a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de duminică pe pagina de Twitter a Guvernului României.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat, duminică, Rusia, că a comis genocid în Ucraina pentru a elimina o întreagă naţiune. Întrebat la CBS News dacă Rusia comite genocid în Ucraina, după apariţia imaginilor cu oamenii ucişi la Bucha, Zelenski a răspuns: ''Da. Acesta este genocid''. ''Eliminarea unei întregi naţiuni şi a oamenilor. Noi suntem cetăţenii Ucrainei. Avem peste 100 de naţionalităţi. Este vorba de distrugerea şi exterminarea tuturor acestor naţionalităţi'', a adăugat preşedintele ucrainean.

De asemenea, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat, duminică, armata rusă că a comis ''atrocităţi'' în regiunea Kiev şi a anunţat că urmează mai multe sancţiuni împotriva Moscovei. Liderii mondiali au condamnat, duminică, uciderea de către soldaţii ruşi a civililor neînarmaţi la Bucha şi în alte zone din regiunea Kiev, promiţând totodată că vor impune noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă: ''Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională''